Насловна Политика Москва: БиХ да не испоручује оружје Кијеву

Москва: БиХ да не испоручује оружје Кијеву

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија је позвала Босну и Херцеговину да одустане од планова да испоручи муницију Кијеву, саопштио је данас и портпарол руског Министарства иностраних послова Александар Лукашевич.

Ukrajina-nacisti

Главна је брига што ће то оружје украјинска војска искористити да настави гранатирање градова и убијање мирољубивих грађана на југоисточку Украјине, рекао је Лукашевич.

Према његовим речима, такав корак долази у тренутку ескалације оружаних акција на југоистоку Украјине, „неће допринети миру у насељима у овом региону и довешће до нових бесмислених жртава међу цивилима“.

Дипломата је изразио забринутост због извјештаја да „земља у југоисточној Европи која је трпjела ужасе братоубилачког рата од 1992. до 1995.“ планира да испоручи муницију Украјини, јавила је руска новинска агенција Тас с.

 „Апелујемо на власти Босне и Херцеговине да одустану од планова да испоруче Кијеву муницију. Такви планови су у супротности са међународним нормама и обавезама преузетих према ОЕБС-у“, рекао је, између осталог, Лукашевич. Главна је брига што ће то оружје украјинска војска искористити да настави гранатирање градова и убијање мирољубивих грађана на југоисточку Украјине, рекао је Лукашевич.

Према његовим ријечима, такав корак долази у тренутку ескалације оружаних акција на југоистоку Украјине, „неће допринијети миру у насељима у овом региону и довешће до нових бесмислених жртава међу цивилима“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here