Насловна Политика Морси стигао на суђење у каирску Полицијску академију

Морси стигао на суђење у каирску Полицијску академију

0
ПОДИЈЕЛИ

Mohamed-MorsiЗбачени египатски председник Мухамед Морси стигао је, хеликоптером, у каирску Полицијску академију где му почиње суђење због подстицања насиља и убистава демонстраната, јавила је локална државна агенција МЕНА.

Морси и 14 припадника његових Муслиманске браће суочавају се са оптужбама за подстицање нереда у којима је било на десетине жртава испред председничке палате у Каиру прошле децембра, пренела је агенциај АП.

Јако обезбеђење прати суђење са на стотине полицајаца који су одевени у црно, а које подржавају оклопна возила распоређена око пространог комплекса Полицијске академије у источном Каиру.

Суђење је пуно ризика и долази усред наелектрисане политичке атмосфере у јако поларизованом Египту, са све дубљим расколом између присталица исламиста збаченог првог египатског председника изабраног на изборима и безбедносних структура с једне и народа, односно умерених муслимана, секулариста, хришћана и жена с друге стране.

У последњем тренутку власти су јуче промениле локацију суђења Морсију у циљу осујећења масовних скупова које је планирала Муслиманска браћа.

Суђење се одржава на истом месту, где се одвија суђење и бившем дугогодишњем египатском председбнику Хоснију Мубараку свргнутом 2011. године.

То је прво појављивање Морсија у јавности од када је ухапшен у јулу и држан на непознатој локацији и, уколико му буде потврђена оптужница, могао би да се суочи са доживотном робијом или смртном казном.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here