Насловна Политика Морал у ЦИА опада због Трампа, агенти потписују оставке

Морал у ЦИА опада због Трампа, агенти потписују оставке

1
ПОДИЈЕЛИ

Морал у ЦИА опада због расправа новоизабраног председника САД Доналда Трампа са америчким обавештајним службама, а неки обавештајни агенти већ су потписали своје оставке, јавио је Ројтерс, преноси Тањуг.

Према речима високог званичника једне обавештајне агенције, расте број агената старијих од 50 година са најмање 20 година искуства, као и са најмање пет година искуства у иностранству, који су већ потписали оставке, али нису навели датум.

„Овде влада велика анксиозност због Трамповог очигледног омаложавања нашег посла и опасности с којима се суочавамо“, рекао је један агент друге обавештајне службе.

Како су навели садашњи и бивши званичници америчке владе, уобичајено је да људи нападају ЦИА, али није уобичајено да то ради председник. „Мислим да је то рецепт за катастрофу“, рекао је Данијел Бенџамин који је био у одељењу за борбу против тероризма у Белој кући и Стејт департменту у време владавине демократа.

Трамп је оптужио политичке противнике — и демократе и републиканце, да су заједно саставили непроверене тврдње које га повезују са Русијом и казао да су тај документ највероватније саставиле обавештајне службе, преноси Ројтерс. Он је на свом Твитер профилу написао да су податке саставили „љигави“ политички оперативци из редова демократа и из редова републиканаца, као и пропали шпијун, а да је Русија демантовала да постоји било какав такав документ.

„Њих су највероватније саставиле обавештајне агенције, иако су знале да немају доказе и да их никада неће имати“, написао је Трамп на Твитеру и додао да ће његово особље у року од 90 дана објавити пун извештај о хаковању.

Шеф Националне обавештајне службе Џејмс Клепер изјавио је у среду да материјал који су о Трампу објавили медији нису потекле од обавештајних агенција, као и да оне нису откриле од кога потичу те информације.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Bolje da sami daju ostavke nego da im se skine glava 20 og kad se Trum ustolici. Mnogi su se uprljali sirenjem lazi protiv njega pa sad nemaju herca da cekaju da im se podele otkazi vec to tade sami.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here