Насловна Култура Момчило Бајагић Бајага пише пјесму за Јасну Госпић

Момчило Бајагић Бајага пише пјесму за Јасну Госпић

Велике заслуге за скори заједнички рад двоје врсних умјетника имају Јаснини пријатељи Гане Пецикоза и Весо Ђорем

0
Jasna Gospić i Bajaga
Јасна и Бајага у Прагу; фото: kurir.rs

Пјевачица Јасна Госпић открила је да ће Момчило Бајагић Бајага да напише и компонује пјесму за њу, а тиме ће јој, како истиче, бити испуњена жеља.

– Кроз Бајагине пјесме осјетила сам његову посебну сензибилност и једва чекам да је са њим подијелим кроз пјесму написану за мене – каже пјевачица. – Бајага је човјек којем се дивим. Неко ко пише такве текстове и компонује такве пјесме сигурно није особа која се креће и живи по површини живота. Способност да каже оно што осјећа једноставним ријечима и у сажетој форми која се мора прилагодити музичкој матрици је велико умијеће.

Јасна и Момчило су о својој сарадњи разговарали у Прагу након концерта који је бенд „Бајага и инструктори“ имао у недјељу у том граду. Велике заслуге за скори заједнички рад двоје врсних умјетника имају Јаснини пријатељи Гане Пецикоза и Весо Ђорем.

– Захваљујући овој двојици занесењака, на помолу је једна дивна сарадња између Бајаге и мене – рекла је пјевачица истичући да је Весо непоправљиви југоносталгичар, док је Гане увијек ту за њу, наводе Вечерње новости.

Јасна је рођена у Сарајеву, а живи и ради у Прагу. Постала је позната давне 1977. године када је са групом „Амбасадори“ отпјевала пјесму „Дођи у пет до пет“, која је постала велики хит.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here