Насловна Поглед Мојсиловић: Рат против истине – Сорош, Фејсбук и Гугл уводе цензуру на...

Мојсиловић: Рат против истине – Сорош, Фејсбук и Гугл уводе цензуру на интернету

4
ПОДИЈЕЛИ

Борбу против “лажних вести” водиће, пре свега, на друштвеној мрежи “Фејсбук”, Марк Закербер, а у тој работи већ му помажу либерални милијардери на челу с Билом Гејтсом и, наравно, Ђерђом Сорошем.

Ако сте икада живели у уверењу да је истина ресурс који припада свима, ново време ће вас убрзо демантовати. Термин “постистина”, који је у западним медијима проглашен за реч године, и о коме се ових дана расправља на трибинама, блоговима и у новинским есејима, објашњен је као “политичка култура у којој је дебата уоквирена емоцијама које су раздвојене од чињеница”.

Тема је добила свој конкретни политичко-лингвистички обрис и дефиницију, због незадовољства глобалне елите у погледу “брегзита”, Трампове победе и, очигледно, пропалог посла да се свет убеди како у Сирији зли Асад, уз помоћ још горег Путина, не дозвољава добрим Американцима да победе терористе и спасу свет од сиријског диктатора.

Али да цела ствар није само уобичајено медијско свођење рачуна за годину која управо истиче, можда највише говори један детаљ – медији који су најгласнији промотери неолибералне агенде покренули су кампању која се зове „fake news“, односно “лажне вести”. Борбу против “лажних вести” водиће, пре свега, на друштвеној мрежи “Фејсбук”, Марк Закербер, а у тој работи већ му помажу либерални милијардери на челу с Билом Гејтсом и, наравно, Ђерђом Сорошем.

soros

Новооснована Међународна мрежа за проверу чињеница, ИФЦН, имаће задатак да дојављује о свим текстовима и постовима на друштвеним мрежама који би могли да узнемире свет слободних и демократских медија. Јер су се, изгледа, због Хиларине пропасти на изборима, милијардери који владају светом много узнемирили, поготово с обзиром на чињеницу да су се око ње доста истрошили, те да им се улагања нису исплатила.

Другим речима, драги пријатељи, истина припада власницима велике лове, која, као што је познато, влада нашим животима. Отворено друштво се прави строго контролисаним медијима, а то много кошта, и та контрола је скупа, па се немојмо чудити ако буде била спроведена тако добро, јер финансијерима те контроле не пада на памет да се више икада нервирају што свет није баш убеђен у истине које им они сервирају.

О истини и лажима одлучиваће, да се Власи не сете, трећа страна, то јест нека врста глобалног жирија или пороте која има тапију на процену шта је лаж а шта је истина, шта можемо да читамо а шта би било лоше за нашу срећу у отвореном друштву затвореног типа – и то је фамозан ИФЦН, који чине локалне испоставе за процену истине, односно лажи.

Локалне испоставе, погађате, чеда су Сорошеве бриге за отварање друштава и њихово стављање под контролу безграничне истине креиране у СЦИ – односно Светском центру за истину. Истиномери су тако националне и локалне подружнице за политичку коректност, или да се прецизније изразим, глобално установљене полицијске станице духа.

Медији, укључујући и друштвене мреже, заслужују онолико слободе колико локалне испоставе ИФЦН процене, што само значи да је количина слободе директно сразмерна количини правилног размишљања, а свака прича о неслободи, логично, може бити проглашена за лажљиву, и тако санкционисана.

Правилно размишљање, надаље, моћи ће да се учи из глобалних медија, па онај стари руски виц у коме човек промени канал, а на другом ТВ каналу му полицајац са пендреком строго каже “врати се на први канал”, постаје реалност умреженог, отвореног, слободног света, у коме више чак не постоји ни најмањи покушај да се прикрије да су Орвелова и Хакслијева научнофантастична литература – данас остварена реалност.

Нека нас не изненади ниједна истина и ниједна “маркирана” лаж која стигне из ових центара, јер ко ће, ако не локалне испоставе Светског центра за истину, да нам каже како изгледа ово у чему живимо. А ово у чему живимо, све више постаје свет у коме нема места за истине које немају оверу с највишег места. Додајмо томе и једну чињеницу око које се мало ко узнемирио – да би Светски центар за истину могао несметано и плодоносно да ради, да би могао да нам сервира истину, истину и само истину, Тако им Бог помогао, Сорошеве и Закенбергове локалне испоставе добиле су одрешене руке да у име спречавања неправилног размишљања шпијунирају све што промиче друштвеним мрежама.

И тако смо стигли до дистопије – Царство лажи и контроле ума постаје једини власник истине, а сваки човек потенцијални је реметилачки фактор и могућа претња срећи у јединој истини Новог светског поретка. Пропаганда више није само васпостављање својих истина, него физичко брисање свега што се у тај рам отвореног друштва не уклапа.

И оно једино што нам је преостало – јесте шапат.

А шапат, понекад, зна да буде неуопредиво моћнији од сваке урлајуће рике.

Срећна НОВА 2017.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ISTINA JE POSTALA NAJOPASNIJE ORUZJE PROTIV „NOVOG SVJETSKOG PORETKA“!NISTA NOVA ,UVIJEK SU SE TIRANI BORILI PROTIVU ISTINE,KAKO TADA ,TAKO I DANAS I ZA VJEKE VJEKOVA…

 2. 0
  0

  Medjunarodna mreza, citaj policija, za provjeru istine!!!?
  Specijalna, komunalna, obicna … ova, ona, jos i (ne)obicna policija za istinu!
  Jedino nece biti policije za laz!
  Sto je savrseno logicno : koliko godj je istina nepotrebna, jos i opasna – toliko je laz neophodna i djelotvorna.
  Njima djelatna, sto su naumili, vec i cine sve sto im je u moci, da svijet globalizuju i sav milet saberu u globalni gulag ; Koji ce biti stvaran, odvec stvaran, a kao da nije, kako niko nece moci, ni smeti da kaze, jos nikoga nece biti da cuje tu istinu, da smo svi zapravo logorasi.
  Kako policije za laz nema, a bice svakakve jos policije, samo nje nece – jos ce nas lako nabjediti da zivimo na slobodi, da smo slobodni ljudi!
  Jos da su pametni iz te medjunarodne Mreze, iz te policije za istinu, da odje dodju da specijaliziraju, da usavrse, prije nego uhapse svjetsku istinu!
  Da vide nasa uskustva, da usvoje nasa dostignuca.
  … Mi smo odje jos usavrsili, inovirali jadan : svi smo kao na slobodi, a zarobljeni, u sebe malodusne utamniceni!
  Kamo je to jeftinije, imati, kao mi odje imamo, policiju za laz!
  Koja je, svak zna, jeftinija od svake, od one najeftinije policije za istineu!!
  Cudo smo mi u MNE, daleko isprjed svijeta!

 3. 0
  0

  Ko je vlasnik Gogl-a ne znam,ali tesko da se sa time moze ic idalje,mislili su i Klintonovi nekad da nekoga predstavljaju,koga oni danas interesuju,isti oni koji su dali Djardji Sorosu novac ce ga sjutra zatvoriti,ne kreira Soros politku nego Banke ,a njima je inters samo novac ,drugo ako ovi i krenu bice drugih koji ce razviti jednako dobru mrezu ili bolju od Gogla ili neke druge,youtjube je takodje odlicno sreddstvo za borbu protiv placenih medija,nema vise Pandorina kutija je otvorena,Amerika je dobila Hladni rat pomocu TV a ovaj izgubila zbog kompjuterizacije ,iako su mislili da to bas to tjera vodu na njihov mlin.
  Pokusavaju i u Njemackoj politicari i to ne kriju,tako je Renata Kunac otisla licno do covjeka koji je na internetu napisao lose -istinite stvari o njoj,i zamolila ga je da to skine,on j odgovrio da nece jer je to sve istina.Zato samo piste neka cita bagra,pokolj koza na svjetskom nivou nije moguc mnogo ih ima a ne izalze na tudju livadu,jos ne brste goru nego daju mlijeko,to kapitalizam nemoze da uradi ,jer je to njegovo osnovno svojtvo,u stvari radi toga postoji!
  ne znaju oni sto je Ipostas ,ili Hipostas kako volite!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here