Насловна Друштво Младићев адвокат: Бошњаци се припремали за рат и створили ратну атмосферу и...

Младићев адвокат: Бошњаци се припремали за рат и створили ратну атмосферу и прије ’92

0
ПОДИЈЕЛИ

Босански муслимани су се припремали за рат и створили су ратну атмосферу и прије његовог избијања 1992. године, казао је адвокат генерала РС Ратка Младића, Бранко Лукић, преноси Ројтерс.

Данас је, како наводи Танјуг, почело изношење завршне ријечи. Адвокат Младића тврди да он није крив за злочине који му се стављају на терет, а међу којима су оптужбе за ратне злочине укључујући геноцид над више хиљада муслимана у Сребреници 1995. године.

„Странка демократске акције (СДА) припремала се за рат“, рекао је он, цитирајући дјелове Исламске декларације Алије Изетбеговића у којој се каже да „не може бити мира између исламске вјере и неисламских социјалних и политичких институција“.

Лукић је нагласио да су се све стране – а не само босански Срби – одговорни за насиље у Босни, као и арапски „муџахедини“ који су се борили уз босанске муслимане.

Тајнуг преноси да је Хашко тужилаштво затражило, у својој завршној ријечи, да Младић буде осуђен на доживотну казну затвора због „организовања злочина“ током рата у БиХ од 1992. до 1995. године.

Тим одбране ће изнети наставити изношење својих аргумената 12. и 13. децембра. Свака страна ће имати по сат и по времена за одговор у четвртак, 15. децембра, најављено је раније из трибунала у Хагу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here