Насловна Архива Млади ДНП-а организују бесплатну правну помоћ за мајке

Млади ДНП-а организују бесплатну правну помоћ за мајке

6
ПОДИЈЕЛИ

Организација младих Демократске народна партија Црне Горе обавјештава мајке које су кориснице социјалне надокнаде по основу рођења троје и више дјеце да ћемо, у наредном периоду, вршити бесплатну правну помоћ у виду писања жалби свим корисницама овог права, које им се супротно Уставу умањује рјешењима која им се ових дана достављају од стране центара за социјални рад, саопштио је данас предсједник Младих ДНП ЦГ Никола Јовановић.

„Веома је важно да све кориснице овога права искористе право на жалбу како би се у даљој процедури, кроз процес пред Управним судом, заштитила њихова стечена права.

Напомињемо да мајке право на жалбу могу да остваре у року од 15 дана од дана достављања рјешења. Кориснице накнада могу да дођу у наше просторије и да добију бесплатну правну помоћ у наредном периоду сваког радног дана од 09-16 часова.

Потребно је да са собом понесу рјешење којим им се умањује право на накнаду, а правни тим ДНП-а ће у најкраћем року, сачинити жалбу свим мајкама које нам се обрате, како би покренуле процедуре заштите својих права,“ саопштио је Јовановић.

Он је казао и да је Асоцијација жена ДНП ЦГ, у циљу заштите права жена које су кориснице права на накнаду по основу рођења троје и више дјеце, поднијела иницијативу за поништење закона којим се умањује право на накнаду јер је у супротности са Уставом, правилима Европског права и принципу правне сигурности као једном од најважнијих.

Канцеларија ДНП-а у којој се мајке могу обратити за бесплатну правну помоћ налази се у Подгорици, у улици „8 марта“ бр.76, Забјело, а све кориснице из осталих градова се могу информисати на број 020-662-598, гдје се налазе њихове канцеларије и како могу добити бесплатну правну помоћ.

„У ДНП сматрамо да је смањење накнада мајкама које је законом дефинисано као врста социјалног давања, сраман и понижавајући потез неодговорне власти која узима од оних којима је помоћ највише потребна, док са друге стране толерише порески дуг компанијама које су у приватном власништву у износу од 63,6 милиона еура, јер иза њих стоје људи из врха власти,“ нагласио је предсједник Младих ДНП ЦГ Никола Јовановић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jeste li vi organizovali i ono neprimjereno posijelo pred Vladu? Samo neka ništavila muška mogu ovo organizovati sa ženama. Grozota!

 2. 0
  0

  „Anonimni DPS botu“…problem koji imaš ti i tebi slični, je psihičke prirode.Mora se biti dobro prosički bolestan da bi se podržavao ovaj režim koji pljačka sirote majke.Fino ti je momak objasnio.Kako se stvori ovaj dug od 63 miliona poreskog duga privatnika? Brano i Gvozdo šklalaju, a? Ja ovoga momka lično poznajem i mogu sve najbolje o njemu da kažem, ali neću da počnem da ličim na one Aleksine teletabise koje pričaju o njemu kao božanskom proviđenju pa ći se i zadržati da kažem šta sve ovaj momak zaslužuje i da jedva čekam da dobije vise prostora na političkoj sceni pa će mnogima samo reći… Samo naprijed i u opštem interesu Nidžo!

 3. 0
  0

  Svaka čast za ovaj potez.Ovaj Jovanović mi se sve više dopada.Mislim da je veliki potencijal . Aleksa i Dritan izgleda dobijaju konkurenta i to mnogo ljepšeg.Odlično.Samo naprijed!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here