Насловна Издвојено Млади ДФ-а у Агенцији за спрјечавање корупције: Предали пријаву против Мила Ђукановића

Млади ДФ-а у Агенцији за спрјечавање корупције: Предали пријаву против Мила Ђукановића

9
ПОДИЈЕЛИ

Агенцију за спрјечавање корупције данас су посјетили Млади ДФ-а који су том приликом предали пријаву против Мила Ђукановића. Боравак није протекао без препознатљивог слогана који се проламао ходницима институција: „Мило лопове!,“ саопштено је данас из ДФ-а.

Хол Агенције није могао да прими све представнике Младих ДФ-а који су у великом броју дошли, да без страха, упуте пријаву против оног којег сматрају одговорним за вишедеценијско пропадање Црне Горе. Када су видјели госте на вратима у Агенцији је настало комешање и паника, и дуго се чекало да пусте неког унутра. На крају је ушао представник Младих ДФ-а Марко Ковачевић и предао пријаву, која се односи на нетачно дате податке о имовном стању бившег јавног функционера Мила Ђукановића и у којој се захтијева да се он због тога процесуира у складу са законом и другим прописима.

Из ДФ-а су истакли да ако директор АСК Сретен Радоњић мимо прописа, може да блокира финансијска средства најјаче опозиционе групације, која им по закону припадају, може и да на основу очигледних злоупотреба процесуира и Мила Ђукановића.

df2

Садржај пријаве преносимо у цјелости:

Бивши јавни функционер на позицији предсједника Владе Црне Горе Мило Ђукановић, пријавио је Агенцији за спречавање корупције да посједује стан од 187 м2 плус поткровље као имовину која је легализована и у стопроцентном власништву, с тим што није навео основ стицања те имовине. Мило Ђукановић је посједовао стан од 112 м2 који је откупио у складу са ондашњим прописима. Стан поред његовог од 80 м2 откупио је његов брат Александар – Ацо Ђукановић и поклонио му га „ради интегрисања имовине“, по изјави Мила Ђукановића.

Поткровље које се наводи у пријави је новосаграђени спрат на кући чиме је стан повећан за 200 м2. Ова грађевинска адаптација је извршена о државном трошку и нелегално. Наиме, не постоји грађевинска дозвола за тако велику интервенцију на објекту.

df

Тако је Ђукановић, у времену када се борио против дивље градње, на исти начин, а новцем из државне касе, приграбио себи имовинску корист коју је нетачно и неистинито, приказао Агенцији. У дворишту зграде гдје је стан Мила Ђукановића, такође нелегално, изграђен је помоћни објекат гдје се налазе агрегати и пумпе за воду намјењени његовом стану. Прикључење на воду и струју је обављено потпуно нелегално и ван сваких мјерних инструмената а Мило Ђукановић, иако троши енормне количине струје и воде не плаћа за то ни једног цента.

Све ове чињенице се могу једноставно утврдити обиласком самог објекта. У складу са свим наведеним захтијевамо од Агенције да провјери горе изречено ради исправке нетачно датих података о имовном стању Мила Ђукановића. Да се функционер који је дао нетачне податке процесуира у складу са законом и другим прописима. Да се испита и објави основ за стицање имовине која јесте и није пријављена. Да се утврди корупција и одузме нелегално стечена имовина.

df3

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Država koja ima ovakvu omladinu nema nikakvu budućnost. Nažalost. Hvali mi riječi da objasnim kako je ovo anahrono ponašanje, sve da su u pravu. Radonjić nikada nije bio član DPS, čak bi se prije moglo reći da je bio sklon suprotnim opcijama. Ali voli funkcije, voli da je direktor.

 2. 0
  0

  E ovo je ozbiljna akcija. Bravo omladino, vise mi se dopada ovo što vi radite nego ćutanje onih za koje sam glasala. Posle izbora, ovi moji, su nastavili da nose crvene kravate i drze govore kao da su na sedamnestom kongresu komunista Jugoslavije. Molim vas moja draga djeco trgnite se, osmislite nešto i pratite ovu divnu mladost.

 3. 0
  0

  Ne protestuj stara niko te nije prisiljavo da njih glasas. Gdje je ona u vjencanici? Sto bar ona nesto ne uradi jer ona nije nosila crvenu kravatu a cutala je ko zalivena.

 4. 0
  0

  Сретен Радоњић није члан ниједне политичке партије,јер му то закон забрањује. Али је,ипак,пријатељ Душка Марковића

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here