Насловна Политика Млади ДФ-а: Данас Бајчетић – ако се не побунимо сјутра ће сви...

Млади ДФ-а: Данас Бајчетић – ако се не побунимо сјутра ће сви млади бити на тапету режима

9
ПОДИЈЕЛИ

Данас је осуђен Никола Бајчетић а уколико се не побунимо и не промијенимо то, онда ће на тапети режима бити сви млади људи у Црној Гори који одлуче да се побуне и траже остварење својих права, саопштено је данас на конференцији за штампу Младих ДФ-а, поводом најављеног Марша за Николу Бајчетића. Они су позвали грађане, прије свега младе људе да им се придруже, наглашавајући да им слободу нико не може одузети.

„Са платоа испред Скупштине Црне Горе почеће протестна шетња Младих ДФ-а под слоганом ‘Криминал у затвор – слободу на улице’. Ова протестна шетња ће ићи до ЗИКС-а у Спужу, како би изразили подршку нашем пријатељу, другу и саборцу Николи Бајчетићу који је на правди Бога осуђен на тромјесечно издржавање затворске казне,“ казао је испред Мреже младих ПзП-а Иван Копитовић. Он је нагласио да ће осим подршке Николи Бајчетићу ово ће бити исказивање револта младих људи због ситуације у којој се данас налази Црна Гора „под вођством оваквог режима, који једног младог, слободног човјека, одборника у скупштини главног града осудио на издржавање тромјесечне казне.“

„Док други износе милионе и милијарде из државне касе и шетају слободно улицама Београда и других градова, један млади човјек који се борио за слободу, за фер изборе, за боље сјутра не само нас већ свих грађана Црне Горе лежи у Спужу,“ напоменуо је Копитовић.

ivo kopitovic

Он је нагласио да је петомјесечна казна комаданту специјалне антитерористичке јединце Радосаву Љешковићу доживљена међу младима ДФ-а као ослобађајућа.

Он је позвао све младе, слободоумне људе, све оне који су били са њима у току трајања величанствених протеста ДФ-а да им се придруже у суботу и буду са њима, јер, како је истакао:

„Ово је једна порука режима, да сјутра неко од њих, од слободних људи, који само желе промјене, и боље Црној Гори може заврштити на Николином мјесту,“ и најавио да је протестна шетња до Спужа само почетак акција ДФ-а које ће константно трајати током 2017. године те поручио свима: „Слободу нам дефинитивно неће одузети“.

Ђуришић: Срамна пресуда Бајчетићу доказ немоћи ДПС-а

Предсједник Клуба младих НСД-а Подгорица Коча Ђуришић, казао је да у свакој слободној држави у свијету судови представљају брану – брану којима се штите индивидуална права и слободе грађана. У систему подјеле власти судови су независни, судска власт је независна и друге врсте власти немају могућност да се мијешају у рад судова.

„У Црној Гори је ситуација потпуно другачија: судови и тужилаштво представљају партијске ћелије ДПС-а, судови у Црној Гори не суде на основу закона и прописа, на основу чињеница, већ на основу инструкција које су им дали партијски шефови. Од свих институција у Црној Гори најмање је независно правосуђе, најмање су независни судови и тужилаштво,“ нагласио је Ђуришић и додао:

„Свим слободомислећим људима у Црној Гори је јасно да је Никола Бајчетић политички затвореник, и да он нема никакве кривице осим што припада највећој опозиционој структури која се искрено доказала у борби против ДПС-а. Ова срамна пресуда донесена против Николе Бајчетића говори управо о немоћи ДПС-а и о томе да су њени дани одбројани.“ 

df mladi 2

Он је напоменуо да се суди и лидерима ДФ-а Андрији Мандићу и Славену Радуновићу и истакао да ДФ наставља борбу за слободу Црну Гору:

„Са овог мјеста поручујемо свим судијама у Црној Гори, да не потписују унапријед припремљене пресуде од стране њихових партијских шефова, да воде рачна што потписују јер ће врло брзо у ЦГ доћи до смјене власти – а кад дође до смјене власти неко ће те пресуде читати и постоји могућност да ће те судије морати одговарати за такве своје пресуде,“ казао је Ђуришић и нагласио:

„ДФ ће наставити своју борбу за слободну Црну Гору, они нас не могу поколебати и не могу нас обесхрабрити. Не могу нас обесхрабрити било какви притисци режима и владајуће партије и њихових партнера из заробљеног тужилаштва и организованог криминала.“

Јовановић: Бајчетић – једини политички затвореник у ЦГ

nikola-jovanovic-in4s-foto

„Желимо да позовемо све слободомислеће, слободоумне грађане ЦГ да подрже младе ДФ-а и да подрже Николу Бајчетића који је данас једини политички затвореник, осуђен од стране политичког режима само зато јер се борио за демократију, јер се борио за слободне изборе и за прилику да млади људи у Цг коначно добију своју шансу,“ казао је предсједник Клуба младих ДНП-а Никола Јовановић .

Он је напоменуо да је срамна пресуда Николи Бајчетићу, одборнику ДФ-а својеврсна порука свим младим људима у Црној Гори како ће проћи ако се буду побунили против овог режима.

„Ми смо ту поруку добро разумјели и овом прилику поручујемо режиму Душка Марковића, Мила Ђукановића и осталих из врха ДПС да нас ни најмање не могу застрашити и да ћемо адекватно одговорити на све оно што покушавају да ураде младим људима у Црној Гори.

Они су нажалост, младим људима ускратили право да достојанствено живе у Црној Гори, а и генерацији прије нас су такође отели то право.

Овом приликом им поручујемо да ће Никола Бајчетић, и сви млади људи издржати ову казну и да ћемо 28. јануара у суботу у 10.30 часова организовано и у великом броју испред Скупштине Црне Горе кренути ка капијама ЗИКС-а гдје се утамничен налази наш саборац,“ казао је Јовановић.

Он је саопштио да је протестна шетња уредно пријављена и уредно дозвољена од стране Центра безбједности УП.

Mars protiv kriminala

„Кретаћемо се од Скуштине Црне Горе, Булеваром Станка Драгојевића до раскрснице са Булеваром Ивана Црнојевића, преко моста Миленијум и наставићемо кретање булеваром Јована Томашевића и улицом Сердара Јова Пилетића па све до ЗИКС-а гдје ће отприке око 13 часова одржати перформанс и пар говора у којима ћемо осудити ову срамну пресуду која је изречена нашем саборцу,“ казао је Јовановић и још једном позвао све заинтересоване грађане, а прије свега младе људе да им се придруже и подрже акцију Младих ДФ-а јер како је нагласио:

„Данас је осуђен Никола Бајчетић а уколико се не побунимо и не промијенимо то, онда ће на тапети режима бити сви млади људи у Црној Гори који одлуче да се побуне и траже остварење својих права.“

Он је истакао да ће скуп бити миран, грађански и демократски, и навео да се, без обзира што је у организацији ДФ-а, њима прикључио велики број грађанских активиста, као и да ичекују подршку посланика и одборника опозиције као и велики број грађана Црне Горе.

Nikola Bajcetic

„Апсурд је да је Никола Бајчетић осуђен због наводног покушаја спрјечавања вршења службеног лица своје дужности у дешавањаима 17. октобра када је полиција незаконито разбила мирне и грађанске протесте ДФ-а,“ нагласио је Јовановић и додао:

„Јавност ћу подсјетити да ми ни данас немамо ни процесуиране нити правоснажно осуђене оне које су незаконито пребијали грађане по улицама Подгорице. Нажалост, пресуда комаданту специјалне антитерористичке јединице доживљавамо као награду свима онима који желе под значком полиције и других државних органа гуше сваки вид демократског и грађанског бунта.

Није случајно да је он само осуђен на пет мјесеци затвора јер ће он након истека тих пет мјесеци он моћи да се потпуно регуларно врати обављању својих дужности које је обављао и до сада, а највише се доказао у командовању и пребијању грађана Црне Горе који се буне против актуелног режима.“

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ..pa pobunite se . ko vam smeta. gdje ti živiš kad to pitaš može li vlast opet da među njima upetlja oslpbođene robijaše. drogaše

 2. 0
  0

  ŠTA ČEKATE ,GDJE JE TA MLADOST?OVAJ REŽIM BAŠTNI REVOLUCIJU ,NASILNO PREUZIMANJE VLASTI U PERIJODU KADA JE ZEMLJA BILA OKUPIRANA OD NACISTA I FAŠISTA,DJIDO I KAMARILA SU OSVAJALI VLAST.OVAJ REŽIM JE POTVRDIJO U „JOGURT REVOLUCIJI“JOŠ JEDNOM NASILNO OSVAJANJE VLASTI OD SVOJIH KOMUNJARSKIH MENTORA .IMAMO DVA NASILNA OSVAJANJA VLASTI TAKO DA MLADI IMAJU LEGITIMNO PRAVO DA SA GRBAČE NARODA MIRNIM ORGANIZOVANIM I UPORNIM PROTESTIMA KONAČNO ,PRVI PUT U ISTORIJI CRNE GORE SPROVEDU DEMOKRATSKE PROMJENE.OVA VLADAJUĆA KAMARILA JE IZDALA „TEKOVINE“ „JOGURT REVOLUCIJE“I MLADI IMAJU POTPUNO PRAVO DA URADE ISTO ŠTO SU ONI URADILI SVOJIM MENTORIMA ,JER SU „DJEMPERAŠI SVOJE MENTORE OPTUŽIVALI DA SU IZDALI „TEKOVINE REVOLUCIJE“SRETNO MLADOSTI!

 3. 0
  0

  Jeli ovo onaj Bajčetić sto je autom uletio u kordon milicije ?
  Bogomi da je đe drugo to učinio nebi ga biva danas među nama , dobro nije koga ubio ili osakatio pa da leži deceniju u ćuzu !

 4. 0
  0

  Sto cekate.Govnave mozke u ruke pa napred. Ovo se ne može na drugi nacin rijesiti. Ako to ne uradite danas sjuzra vam nece svicati omladino nasa.

 5. 0
  0

  Ovaj režim sa svim njegovim satelitima i glasnogovornicima, poput ovdašnjih botova, više i ne krije da su njegovi ideološki uzori Hitler, Musolini, Pavelić, Poluža, Horti, Bandera, dakle kompletan nacističko-fašistički šljam Evrope!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here