Насловна Политика Млади Демократа у Никшићу припремају Конгрес

Млади Демократа у Никшићу припремају Конгрес

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократе су одржале састанак Радне групе Главног одбора за припрему Конгреса Младих Демократа са члановима руководства, на којој је расправљано о Конгресу Младих Демократа Демократске Црне Горе који ће бити одржан у Никшићу.

mladi

Они у саопштењу објашњавају зашто су баш одабрали Никшић.

„Прије свега што је у Никшићу велики број младих чланова који су пуни знања, ентузијазма и спремни да се боре за боље сјутра. Друго, оно што је и самим Програмом утврђено, а то је децентрализација власти кроз јачање локалних самоуправа како би се декоцентрисала политичка моћ и обезбиједила ефикасна и ефективна локална самопурава. Треће, има ли бољег мјеста за одржавање Конгреса Младих Демократа од града у знаку креативних, оригиналних омладинских манифестација, града у знаку алтернативне музике, граду сликара, пјесника, и других стваралаца, граду у знаку образовања које се стиче на чувеном никшићком Филозофском факултету“, објашњавају Демократе.

На основу одлуке Главног одбора формирана је Радна група која треба да изабере делегате Младих демократа које ће локални облици организовања у Демократској Црној Гори у унутарпартијском поступку предложити.

На Конгесу Младих Демократа биће изабран Предсједник и други органи утврђени Статутом Демократа, а такође ће се и усвојити акти којима ће се утврдити рад и циљеви дјеловања тих органа.

„Млади су, сами по себи, она покретачка снага нашег друштва која залаже сву своју младалачку енергију како би подстакли корјените промјене стварности која није ни лијепа, а ни племенита, а која захтјевом за својом апсолутношћу омета наступање праведније, племенитије стварности. Прихватајући одговорност која им припада у том процесу,млада генерација ће се увијек непрестано борити за шансу да слободно креира своју будућност. А за генерацију будућности борба за боље друштво, бољу државу увијек је пут у друго и више. И то је увијек пут који треба да буде поплочан новим идејама, знањем, енергијом како би младост показала своју снагу и вриједност“, закључује се у саопштењу Демократа.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    E mladosti protraćena i neškolovana, kad si dozvolila da te ljudi bez padeži i sa školom za starlete, vodi kroz život. Nadam se da ćete brzo shvatiti da ste na pogrešnom putu, jer vas manipulatori predvode

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here