Насловна Политика Мјештани Берансела: ,,Нисмо ми пасторчад овог града"

Мјештани Берансела: ,,Нисмо ми пасторчад овог града"

0
ПОДИЈЕЛИ

beranselci-lancima-dosli-opstine-ovo-su-jecaji-naroda-slika-323141

Због хапшења мјештана Берансела, више десетина становника тог мјеста организовало је протестну шетњу од тог приградског насеља, поред полиције па до зграде Општине у цетнру града.

Беранселци, међу којима је било више од десет жена, били су повезани у ланце и носили су црногорску и америчку заставу, као и фотографије премијера Мила Ђукановића, преноси агенција Мина.

Према ријечима портала Вијести, полиција је направила кордон на излазу из насеља према магистралном путу Беране – Бијело Поље и најприје покушала да их спријечи да крену према граду.

Послије извјесног времена и убјеђивања, полиција је донијела одлуку да их пусти, али су их читаво вријеме пратили возилима и регулисала саобраћај.

Мјештани Берансела су узвикивали пароле „боље гроб него роб“, а испред зграде полиције „пустите Горана“ и „хапсите лопове“ а испред зграде Општине тражили су да изађе градоначелник Вук Голубовић и да им се обрати.

Мјештанин Свето Томовић је поручио: „Нека изађе градоначелник. Нијесмо ми пасторчад овог града. Срам га било. Дошли смо да му поручимо да мора да тражи другу локацију за сметлиште, и да нећемо одустати од наше борбе, макар нас све похапсили“.

Након што су стајали испред зграде Општине око пола сата, уз констатацију да они изгледа немају предсједника, мјештани Берансела су се истим путем, повезани ланцима, са заставама и фотографијама Ђукановића, вратили до свог насеља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here