Насловна Политика Митровица: Хоћу Москву, нећу Брисел

Митровица: Хоћу Москву, нећу Брисел

0
ПОДИЈЕЛИ

У Косовској Митровици одржана је протестна шетња у оквиру обележавања 16 година од НАТО бомбардовања.

tanjug

Шетњу је организовала Скупштина АП Косова и Метохије, коју Београд не признаје, а учесници су носили српске заставе и транспаренте с порукама: „Косово је Србија“, „Србија, Русија, не треба нам Унија“, „Хоћу Москву нећу Брисел“…

На трибини организованој тим поводом представници „патриотског блока“ критиковали су Бриселски споразум, владу у Београду, премијера и председника Србије, тврдећи да је садашња власт формирана на издаји и кршењу свих предизборних обећања и да распродаје све што је остало да се распрода у Србији, те да је директан саучесник у стварању независног Космета.

„Да бисмо памтили НАТО бомбардовање, одбранили КиМ и духовни и национални идентитет и сачували преостале природне и привредне ресурсе једино решење је пад актуелне власти у Србији“, поручили су учесници трибине најављујући као циљ патриотског блока у 2015. пад владе Александра Вучића и ванредне парламентарне изборе.

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић изјавила је да је Бриселски споразум велеиздаја те да је први пут у својој историји српски народ гласао за издајнике, а премијера је критиковала због ангажовања Тонија Блера као саветника владе, али и због споразума са НАТО.

У протестну шетњу кренуло се од главног моста на Ибру у Косовској Митровици, а она је завршена код некадашње зграде СУП-а која је уништена у бомбардовању 1999, а на чијем месту је сада зграда Филозофског факултета, где је затим одржана јавна трибина.

На трибини су, осим Рашковић Ивић, говорили потпредседник Сабора српског јединства Зоран Зечевић, политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, потпредседник СРС Зоран Красић, члан покрета Двери Бошко Обрадовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here