Насловна Политика Митровић: НОВА истрајава на руско-српском јединству

Митровић: НОВА истрајава на руско-српском јединству

3
ПОДИЈЕЛИ

В. Д. предсједника ОО Нове српске демократије Бар, Богић Бели Митровић и његов страначки колега Дејан Ђуровић угостили су у Сутомору професоре и ученике Православне гимназије московске „Икона Мајке Божје Знамење“, које су предводили познати слависта и преводилац Иља Числов и о. Сергеј, директор те руске образовне установе.

Celnici Nove sa gostima iz Rusije

Числов, иначе професор на московској Академији словенске културе и уједно предавач у Православној гимназији, казао је да му је част што борави у посјети странци чија је мисија борба за очување и афирмацију вриједности српског народа, његове традиције, културе и језика.

Црна Гора је српска земља, и то је доживљај свих правих Руса. Знамо да се у последње вријеме та чињеница жели искривити и представити супротно, јер тако желе они који споља управљају овом државом, али такви покушаји, на дуже гледано, осуђени су на апсолутни неуспјех„, навео је Числов током сусрета са функционерима Нове.

По ријечима оца Сергеја, свештеника, Московска православна гимназија у своје вријеме била је прва средњошколска установа у Русији, гдје су васпитаници добили могућност да уче српски језик и историју.

Mitrovic i Đurović

Те предмете пуне двије деценије предаје управо Иља Числов, који је и предсједник Друштва руско-српског пријатељства са сједиштем у Москви.  Московску Православну гимназију похађа тренутно 130 ученика, казао је њен директор.

Богић Бели Митровић , изражавајући задовољство што у својству предсједника ОО Нове има прилику да угости угледне госте из највеће словенске земље, истакао је да су Срби у Црној Гори захвални Руској федерацији и руском народу на доследној политици братских односа која се прије свега огледа у подршци званичне Москве када је ријеч о борби српског народа за очување Косова и Метохије, али и Републике Српске.

Када је ријеч о односу званичне Русије у вези са положајем и проблемима српског народа у Црној Гори, искрено, очекујемо конкретнију подршку,  веће разумијевање и унапређење политике руско-српског јединства на којој Нова српска демократија истрајава„, казао је Митровић,  наводећи на Нова има одличну сарадњу са руском амбасадом у Подгорици. 

Митровић је нагласио да се руководство и чланство Нове српске демократије у потпуности придржавају тестамента Светог Петра Цетињског, „који је проклео све своје сународнике који би се усудили да окрену леђа једнородној и једновјерној мајци Русији„.

celnici Nove u Baru

Након званичног пријема за Московљане, челници Нове из Бара и њихови руски гости наставили су вишечасовно дружење у сутоморском ресторану „Тајне мора“. Митровић и Ђуровић срели су се у исто вријеме и са Иваном Голубничем, секретаром Удружења књижевника Русије.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here