Насловна Друштво Митрополит: Надам се да је Ђукановић звао Тачија да му врати Метохију

Митрополит: Надам се да је Ђукановић звао Тачија да му врати Метохију

11
ПОДИЈЕЛИ

Митрополит црногорско приморски Амфилохије рекао је синоћ да се нада да Хашим Тачи долази у Црну Гору како би ”вратио кључеве од 30.000 кућа оних који су прогнани са Косова и овдје живе као просјаци”.

MitropolitAmfilohije1-606x375Надам се да долази и да нашем премијеру Ђукановићу (Милу) врати оно што је за вријеме Зетске бановине припадало Црној Гори и да му каже ‘ево ти, човјече, Метохија. Враћам оно што сам отео”, рекао је Митрополит синоћ у Мојковцу.

Он је у том граду говорио на академији коју су, поводом 99 година од Мојковаче битке.

Митрополит Амфилохије је казао да би ”ако Тачи врати Црној Гори оно што јој припада, Ђукановић и други схватих да су се признавањем независног Косова одрекли и Црне Горе”.

Признавањем независног Косова пљунули су на краља Николу Првог Петровића, али су се одрекли и онога што је значила Мојковачка битка. Ако би Тачи вратио оно што је све до 1945. било црногорско, тиме би се васпоставила права Црна Гора”, рекао је он додајући да је Зетска бановина имала преко 30.000 км2 и да је између осталог обухватала Пељешац, Штоно, Мљет, Дубровник, територију до ријеке Наретве…

”И Рашку област, Нову Варош, Нови Пазар до Митровице, а и крај до Ђаковице и до Призрена. Тако је било до 1945. када се догодило черечење Косова, а тиме и Црне Горе”, рекао је он .

Амфилохије је казао да ”ће увијек бити оних који ће сопствене интересе и интересе дебелог цријева проглашавати за идеологију”.

Он је припаднике ЦПЦ назвао ”вјерским деликвентима” поручујући Мојковачанима да се не одричу ћирилице.

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Istinu prica covjek.Ko je god procitao bar dvije knjige iz istorije zna da je Metohija vazda dio Crne Gore.Dje je ljudi lako se dogovorit.Ali kako je nesto prodato za pare izgleda da se moze jedino i kupit za pare(evropski sistem vrijednosti i promjene dobara),legalne naravno.

 2. 0
  0

  Milo i ovdasnja vlast niti cita knjige, niti poznaju predanja i narodne izreke i umotvorine.
  Smatraju da je svijet sa njima poceo, a sta ce biti poslije njih ne zanima. Ustvari misle ovako zadovijek.
  Inace Milo i Taci su ortaci.

 3. 0
  0

  A bi Milo tražio nazad Metohiju , no bi je prvo morao tražiti od Srbije koja nam je Metohiju otela , pa tek onda od Tačija , a nije „bratski“ sad srbe iritirati .
  Što ne spomenu kako smo obršili posle Mojkovačke bitke , kako su nam srbi vrnuli ’18 što smo im leđa čuvali , kako je Aleksandar poznatiji kao palikuća sprovodio bijeli teror nad narodom crnogorskim ?

 4. 0
  0

  Preosveceni mitropolite rece li da je milo dobar i posten da je fico dobar i mugi takodje sto se mene tice to su klasicni izdajnici .

 5. 0
  0

  Некад ја Сава Лазаревић, звани Батара, увео ред на црногорском дијелу Косова и сам је на коњу ишао преко Чакора, а комунисти га убише на кућном прагу. Данас Мило, по угледу на комунисте, шири руке да угости злочинца, ругајући се српским жртвама.

 6. 0
  0

  Srbija Crnoj Gori nije otela Metohiju, već Titovi komunisti, pretežno komunisti iz Crne Gore. Kralj Aleksandar nije bio „palikuća“, već Kralj Oslobodilac, i današnje Crne Gore, koja nebi bila sačuvana, sem u okvirima Zetske banovine, a sada „očekujemo ključeve od Hašima Tačija da nam vrne Metohiju“, ili od Hrvata na nam vrnu Dubrovnik sa Pelješcom, Mljetom i Konavlima.

 7. 0
  0

  Једним својим делом изјава митрополита Амфилохија је веома опасна и отровна. Шта Црна Гора има да тражи Метохију? И шта окупатор Тачи има некоме нешто да даје? Па то је територија Србије а не Црне Горе ни фантомског тзв. Косова! И шта има митрополит да предлаже терористи Тачију да враћа нешто Милу кад Метохија није ни Тачијева ни Милова, већ део државе Србије. Згрожен сам овом митрополитовом изјавом. Срамота шта он себи дозвољава.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here