Насловна Друштво М. Амфилохије: Све је мање ћирилице, не може се будућност градити на...

М. Амфилохије: Све је мање ћирилице, не може се будућност градити на лажном језику и азбуци

1
ПОДИЈЕЛИ

Све је мање ћирилице, казао је данас митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије. Он је приликом налагања бадњака на Цетињу, уз божићне честитке, поручио властима да се будућност Црне Горе не може градити на лажном језику и лажној азбуци, пренијеле су „Вијести“.

„Званично писмо је та окупаторска азбука… Али, ко има право да нам украде наше писмо нашу азбуку? Надам се у Бога да тај срам и стид на образу Црне Горе неће дуго трајати, да ће ови који имају власт, који су то наметнули насиљем, да ће и они схватити да се не може градити будућност Црне Горе на лажном језику и лажној азбуци,“ казао је митрополит Амфилохије.

Он је подсјетио да у свом кабинету чува камен-темељац храма који је, како је рекао, замишљен да се гради између Биљарде и Владиног дома 1910. године у част крунисања Краља Николе, и најавио да би ове године требало да започне градња тог храма.

„Подсјећам на нашу обавезу и обавезу овог краљевог града да тај камен темељац послије 100 година да га заиста уградимо у градњу храма давно предвиђеног, Свете тројице, овдје изнад Цетињског манастира,“ нагласио је митрополит.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here