Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Зову главног актера геноцида на Космету да оскрнави Црну Гору

Митрополит Амфилохије: Зову главног актера геноцида на Космету да оскрнави Црну Гору

2
ПОДИЈЕЛИ

mitropolit-amfilohije-1

Митрополит црногорско приморски Амфилохије поново одлуку Владе Црне Горе да позове у госте ратног злочинца Хашима Тачија и поручио властима да треба да пониште одлуку о признању лажне државе Косово.

Он је то казао синоћ на молебану поводом почетка Нове године по јулијанском календару.

Помолимо се да и наши главари црногорски укину онај најсрамнији чин у историји Црне Горе – признање лажне државе Косова. У исто вријеме, помолимо се да хиљаде наше браће прогнаника са Косова и Метохије, од којих око 30.000 њих у Црној Гори живе као просјаци добију обновљене домове. Да им црногорски главари обнове домове. И у исто вријеме да се испита на међународним судовима ко је извршио геноцид на Косову“, казао је митрополит Амфилохије.

Он је упитао ко је смио и ко се усудио да позове једног од „главних актера геноцида на Косову и Метохији да дође и буде гост Црној Гори“.

Ко се смио и ко се усудио да позове једног од главних актера геноцида, умјесто да га упуте на Хашки суд за напуњене јаме нашом браћом, за спаљене домове и храмове… Да га питају у чијим грудима куцају срца оних Црногораца из Метохије које су преко жуте куће послали и продали. У грудима неких од Европљана који су бомбардовањем помогли злочин и терористе. Умјесто да га питају ко поби и закла народ на Косову прије него што дође да оскрнави својим ногама часну и честиту Црну Гору. Црногорска власт га позива да дође у Црну Гору умјесто да га све то питају и пошаљу у Хаг“, рекао је митрополит Амфилохије.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Тако је Владико! Ово је уједно позив владике да се сви придружимо протесту ! Ајмо, народе!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here