Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Вратити Светосавску прославу у школе

Митрополит Амфилохије: Вратити Светосавску прославу у школе

3
ПОДИЈЕЛИ

mitropolit Amfilohije12

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да се нада да ће Министарство просвјете што прије вратити Светосавску прославу у црногорске школе.

Он је то рекао на Светосавској академији у Колашину. Према ријечима митрополита Амфилохија, што прије министри „врате поредак какав је некад био у школама, то боље за њих“.

Дако нови министар просвјете буде писменији од онога који је био прије њега (Славољуб Стијеповић), па ће и министарство вратити поредак у нашим школама, какав је био од када постоје школе у Црној Гори. Ја сам увјерен да ће то доћи прије или касније. Што прије боље за министре и њихове владе„, рекао је он.

Светосавској академији у Колашину, која се организује 15. пут присуствовали су предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић и функционер Демократског фронта Горан Даниловић.

Поред представника актуелне локалне власти из СНП и ДФ, међу званицама су били и бивши предсједник Општине Дарко Брајушковић и још неколико функционера бивше власти и његових партијских колега.

У сали није била актуелна предсједница Општине Жељка Вуксановић (Социјадемокртска партија), па је митрополит црногорско-приморски и то прокоментарисао.

Надам се да ће и ова моја синовица, предсједница Општине, која је још млада у међувремену сазријети уз вашу помоћ, па да ће ме идуће године дочекати онако као што су се овдје увијек дочекивали митрополити Црне Горе и Брда„, казао је он.

Амфилохије је поново критиковао што га како је казао, на улазу у Колашин дочекују латинични натписи. Колашин је, према његовим ријечима, од оснивања био „ћирилични град„.

Ево га сада постао латинични град, као да улазиш у Загреб. Када би ме тамо дочекали латиницом поздравио бих с поштовањем, али сам растужен што ме Колашин дочекује латиничним натписом„, казао је он.

Признајем одвојеност цркве и државе, али се бринем да држава без цркве не остане без памети, казао је за „Дан” митрополит Амфилохије, коментаришући изјаву предсједника Црне Горе Филина Вујановића који је казао да архиепископ цетињски не поштује одвојеност цркве и државе.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Владико, Колашин вас подсјећа на Загреб захваљујући вашем племенику Горану Даниловићу који је на власт у тој општини устоличио СДП, странку изниклу директно из Павелићеве Хрватске странке права. Зато владико нема потребе да гостите ову особу на Светосавској академији у Колашину него му покажите врата уколико уопште буде имао довољно дебео образ да се тамо појави.

 2. 0
  0

  Ako postovani sugradjani i generalno, gradjani Crne Gore daju glas i vrate Narodnoj stranci parlamentarni status, desice se ovo sto sugerise i sa pravom pominje Mitropolit.
  U suprotnom, nista od Svetosavske Crne Gore, jer nema ko da se za nju bori, da je gradi i da je sacuva…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here