Насловна Политика Митрополит Амфилохије у Москви: Демонске силе новог светског поретка

Митрополит Амфилохије у Москви: Демонске силе новог светског поретка

0
ПОДИЈЕЛИ

Његово преосвештенство митрополит црногорско приморски Амфилохије рекао је да Свеправославни сабор у припреми отвара нову епоху једне свете православне цркве, те истакао да је Православна црква кичма између Европе и Азије, између Истока и Запада.

amfilohije

„Демонске силе хоће да сломе ту кичму у којој је будуће и једино спасење цијелом човјечанству. То се збива сада у Украјини, тако је било на Косову, а наставља се на другим мјестима“, рекао је Амфилохије на пријему у Москви, који је приредио руски патријарх Кирил за представнике православних цркава поводом хиљаду година од смрти кнеза Владимира, крститеља Русије.

Митрополит Амфилохије се нада да ће православна црква преко Свеправославног сабора казати реч спасења свету и сведочити о себи као једној светој, саборној и апостолској цркви, саопштила је Српска православна црква /СПЦ/.

Према његовим речима, после распињања Цариграда, Јерусалима, Антиохије и Александрије, после распињања наших словенских цркава, припрема се нова епоха присуства православља у целом свету.

„Данас се налазимо у времену новом за Цркву“, рекао је митрополит Амфилохије.

Он је рекао да распеће и васкрсење представљају вертикалу живота цркве, те подсетио на страшне прогоне које је преживела Руска православна црква у 20. вијеку, а посебно је истакао важност сусрета представника свих помесних православних цркава у Москви током припреме Свеправославног сабора.

„Све ово припрема Господ, а ја се надам да ће Сабор послужити као тачка сведочења православне цркве, не само народима православног предања, него и свим народима на земљи“, истакао је он.

Владика је напоменуо да данас у свету с једне стране постоји огроман број људи који никада нису чули реч Јеванђеља, а с друге стране и велики број људи који су били хришћани, а „сада, што је још горе, не знају за Христа“.

„Савременом друштву наметани нови свјетски поредак пријети цијелом човјечанству“, рекао је митрополит Амфилохије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here