Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Срећа да браћа Руси знају да се шалимо око санкција

Митрополит Амфилохије: Срећа да браћа Руси знају да се шалимо око санкција

2
ПОДИЈЕЛИ

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је благаословио Бадњак испред Цетињског манастира које су по традицији пред Манастир донијели представници племена Мартиновића и Бориловића

mitropolit-cetinje-badnjaci-manastirПред овом великом светињом наложили смо бадњак, симбол дрвета живота, Христа Бога, симбол огња небеског који грије свако људско срце, који позива на помирење и сабирање око огња бадњака и ћивота Светога Петра Цетињског.

Митрополит Амфилохије је нагласио да ”паљење логорских ватри” нема будућности. алудирајући на представике НВО ЦПЦ који су и ове године симулирали ложење бадњака код дворца Петровића на Цетињу.

Овај дан призива нас на помирење братско, на слогу и слободу, и на сабирање око огња бадњака и око ћивота Петра Цетињскога, јер ко се отуђује од овога огња, ложи неке логорске ватре, ко се отуђује од ћивота Светог Петра Цетињског, тај не припада ни онима који су овај град градили и саградили, тај нема будућности. Будућност Црне Горе и Цетиња је овдје записана, код ћивота Светог Петра”

Опомињући даље оне који пале ”логорске ватре”, Митрополит поручује да није битан он, већ да је битан пут који је одредио Свети Петар Цетињски

Нека они кажу – не допада се нама Амфилохије, не мора Амфилохије да им се допада, али немојте ћивот Светог Петра да ми презрете”, поручио је митрополит Амфилохије.

Осврћући се на санкције које је Црна Гора увела Русији, митрополит Амфилохије је покушао да се ”оправда” пред Русијом, тврдећи да они знају да се Црна Гора ”шали”

Кажу да су дали неке санкције Москви, руском народу. Срећа је што браћа Руси схватају да је то шала Црногораца, да се они шале. Шале се Црногорци, какве санкције против цара Николаја, те санкције против њега су санкције против митрополита црногорског Данила Петровића”, казао је Митрополит.

2014 Божић

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Nema vise nista smijesno kod ovog Satanskog rezima moj casni Vladiko, no neka ni ovaj blagi i blagosloveni dan pomognu da se ove Satenske vlasti oslobodimo , za spas i cast ovog naroda i Crne Gore.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here