Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Шачица кулака на челу Црне Горе

Митрополит Амфилохије: Шачица кулака на челу Црне Горе

4
ПОДИЈЕЛИ

Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије казао је током служења молебана на Српску Нову годину у храму Христовог васкрсења у Подгорици да Црну Гору „држи шачица кулака који су је опљачкали и обогатили се преко ноћи“.

„Данас у Црној Гори имамо шаћицу кулака, богаташа који су је опљачкали и обогатили се преко ноћи опљачкавши и отевши оно што није њихово. Њихови оци су убијали буржоазију, а они су сада нова буржоазија. Граде нову будућност на отимању, братоубиству“, рекао је Амфилохије.

Он је истакао да јужнословенски комунизам, као једна велика идеја, није успјела зато што није било Божјег благослова.

Зато што се темељила на убиству Бога у људима. Зато је све што су стварали њени синови отето, опљачкано је“, казао је митрополит Српске православне цркве у Црној Гори, додајући да је то је случај са свим јужнословенским народима, па и са Црном Гором.

НАТО, крсташки ратови, инквизиција…

Митрополит се осврнуо и на питање наметања чластва Црне Горе у НАТО-у и нови светски поредак упоредио с „крсташким ратовима, инквизицијом, Наполеоном, фашизмом, нацизмом, комунизмом…“.

„Оно што су радили крсташки ратови, инквизиција, Наполеон, фашизам, нацизам и комунизам, то је оно што сада овај нови глобални поредак ради. Истим путевима, истим методама, новим правилима, бомбардовањима Србије и Црне Горе, отимањем Косова и Метохије“, навео је Амфилохије.

Он је синоћ говорио и о црногорском признању тзв. Косова, казавши да је то „највећа, страшна издаја Црне Горе“.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Nije Amfilohije „mitropolit SPC u CG,“ nego MITROPOLIT crnogorsko primorski. DPS naziv je formulisan dukljanskim mozgicem da bi se legitimizovalo udruzenje rascinjenih raspopa (tkz cpc) i stavilo u ravan sa jedinom pravoslavnom crkvom u cg.

    Srecna nova godina!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here