Насловна Политика Митрополит Амфилохије: Отимање Космета неправда у режији САД-а

Митрополит Амфилохије: Отимање Космета неправда у режији САД-а

2
ПОДИЈЕЛИ

Српски народ је Америци и свијету подарио велике научнике Николу Теслу и Михаила Пупина, али један дио америчке политичке елите није на такве дарове адекватно одговорио, већ је учинио велике неправде српском народу, одузимајући од њега његову завјетну земљу Косово и Метохију, поручио је митрополит Амфилохије.

Он је приликом посјете Чикагу, током низа црквених догађаја везаних за канонизацију новог светитеља Српске православне цркве (СПЦ) Мардарија Ускоковића, поручио да је српски народ обогатио америчку културу на најбољи могући начин.

Ми Америку бомбардујемо свецима, а она је нас бомбама. Надам се да је таква политика Америке заувијек отишла у прошлост“, рекао је митрополит.

Приликом обиљежавања славе Светог Мардарија Ускоковића, митрополит је говорећи о том свецу, подсјетио на његов пут од Љешанске нахије преко Студенице до Кијева, Петрограда и Америке.

Дух и идеју славјанофилства коју је понио још из Црне Горе, а која је у њему сазрела у срцу Русије свети Мардарије је проширио на све људе и народе све до крајева земље. Љубав према ближњима, светац је посвједочио и тиме што је на самртном одру опростио све својим противницима“, рекао је митрополит Амфилохије.

Казао је да је српски народ Америци и свијету подарио и велике научнике Николу Теслу и Михаила Пупина и друге знамените људе.

Нажалост, дио политичке елите Америке није на такве дарове адекватно одговорио, већ насупрот је учинио велике неправде српском народу, посебно одузимајући од њега његову завјетну земљу Косово и Метохију. Али се надамо да ће се то послије последњих политичких промјена у САД промијенити“, поручио је митрополит Амфилохије.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here