Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: НАТО главни кувар бројних покоља

Митрополит Амфилохије: НАТО главни кувар бројних покоља

0
ПОДИЈЕЛИ

Bolnica Dragisa Misovic-NATO bombadrovanje

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да је НАТО главни кувар бројних покоља како на нашим просторима, тако и широм свијета.

Он је, како преноси Дан, то рекао приликом освећења цркве Светог велокомученику Прокопију у селу Милошевићи, код Плужина.

Прокопије се, како је навео, одрекао војводства и објавио да је хришћанин. Одрекао се, истакао је митрополит, свих оних који су хришћане прогањали и убијали, а хришћани страдају и данас. У Ираку и Сирији, гдје је црква Христова била кроз вјекове, данас је руше.

НАТО је тамо главни кувар тога покоља, као што је био и овдје код нас. Ви овдје који живите памтите нарочито 1943. Годину. Страшна су то времена била, времена братоубилаштва, насиља и европске тираније. Њемачка и италијанска тиранија, фашистичка, нацифашистичка тиранија, а ми смо мислили да је то завршено 1945. године, и да смо се ослободили и од оне друге тираније, бољшевичке деведесетих година. Али, шта да радимо, са истих оних простора са којих је долазило насиље, поново се појавило, нажалост, и међу нама зло и опако сјеме братоубилачко“, казао је митрополит.

amfilohije

Грађански и братоубилачки рат, рекао је он, на простору БиХ и Косова и Метохије, поново је „запржио“ НАТО, чије вође су урадиле исто што и Хитлер и Мусолини, можда чак и горе, посебно на Косову. Тада се то звала окупација, казао је митрополит, а данас „ослобођење Косова“, а сви они који су бранили отаџбину на Космету сада у у Хашком трибуналу.

Они који су бомбардовали, порушили 150 храмова, хиљаде људи побили, десетине хиљада кућа разорили и народ прогнали, они се сад прослављају. Да су нека времена здравија и паметнија, онда би Србија и Црна Гора поднијеле тужбу суду против Клинтона, Блера и Солане, највећих властодржаца и носилаца братоубилаштва у Европи 20. и почетком 21. вијека. Не знам смијем ли ја то рећи, али то кажем с муком и са бригом, да подсјетим и нас због наших несрећа и наших братуобилаштава да се отријезнимо од тога зла сјемена, али и њима да помогнемо да се и они отријезне и да нам не говоре да су то људска права“, поручио је митрополит Амфилохије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here