Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Мирбожање, а не повампиривање братоубиства

Митрополит Амфилохије: Мирбожање, а не повампиривање братоубиства

3
ПОДИЈЕЛИ

Треба превазићи дубинске диобе, расколе, шизофренију од које је обољела Црна Гора, каже митрополит црногорскo-приморски Амфилохије у интервјуу Спутњику.

Поруку коју је овом приликом упутио вјерницима преносимо у цјелости:

Моја порука је да Цетињани и Црногорци, ми сви колико нас овдје има, прослављамо рождество Христа, да се вратимо оним дивним обичајима кроз које се пројављује не само поштовање које имамо према Христу, и према сваком људском бићу, и према човеку као таквом, него, поштовање према природи.

Бадњак који постаје симбол, као што је свеукупна природа симбол творца свога, Слова Божјег, које је све из ничега створило, како каже Петар Други Ловћенски Тајновидац. Тако да се свако створење поштује тога дана, то је симбол умножења добра, љубави, помирења међу људима. То је оно што је у овом тренутку најважније за Црну Гору. Све ово на чему се сад гради будућност Црне Горе, па био то и НАТО пакт, све је то другостепено ако хоћемо истинску бригу о Црној Гори.

А та истинска брига јесте управо да се превазиђу те дубинске диобе, расколи, шизофренија од које је обољела Црна Гора, односно ми који живимо у Црној Гори. Да се то превазиђе, а то се једино може превазићи управо мирбожањем. Пјевањем — слава на висини Богу, на земљи мир, међу људима добра воља! Не каже — међу овима или онима, него свим људима земаљским добра воља.

А поготово онима који су најсроднији, који су најближи, који су ту, како да кажемо, упућени једни на друге. То помирење, узајамно праштање, и у породици, и у граду, међу свима нама, то је призив овога Божића. Мене брине што у том тренутку када смо сви призвани да се помиримо, да се збратимимо, да опростимо једни другима, да се покајемо и за гријехе својих предака и своје гријехе у свјетлости огња бадњака, овдје, у Црној Гори, повампрују такозвану „Божићну побуну“, што значи — братоубиство повампирујеш.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Samo crkva moze spasiti nas prave crnogorce srbe od povampirenih montenegrina zato preosvesveni probudi se i pomogni pravim crnogorcima da se sacuvamo kao sto je to radio sveti petar cetinjski u vaistinu se rodi mir bozji

  2. 0
    0

    Agresivna, primitivna manjina je svojom agresivnoscu i posesivnoscu uzurpirala drzavu, jezik,, pismo i sada hoce i crkvu! Vecina naroda je bila protiv, svih ovih nasrtaja, ali vlast koja je izvsilac stranog projekta uz podrsku sulude, ratoborne manjine nezakonitim postupcima obescacuje tradiciju i temelje na kojima pociva Crna Gora! Koji je to Crnogorac koji se odrice Cirilice??? Sta, ako vlast naredi da se natpisi na spomenici moraju od danas klesati latinicom, a oni koji su isklesani cirilicom da se iskopaju? Neki bi brze bolje poremetili mir ocevih i majcinih kostiju da se dokazu, jer su poremetili pamecu!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here