Насловна Друштво Мишковић: Которани не смију допустити отимање Луке Котор

Мишковић: Которани не смију допустити отимање Луке Котор

0
ПОДИЈЕЛИ

Которани не смију допустити приватизацију највећег привредног потенцијала општине, јер за то не постоји ниједан оправдан разлог, осим неких других интереса који немају никакве додирне тачке са интересима града, казао је секретар ГП УРА у Котору Саша Мишковић, додајући да након „колатералне штете“ коју је скупо платила Општина Котор ’90-тих година, губећи Југооцеанију Котор, затим сулуде приватизације Југопетрола 2001. године – „златне коке“ за буџетске приходе на свим нивоима, затим допуштања промјене сједишта ове компаније, Которани не смију допустити и приватизацију Луке Котор.

URA

„Већ неко вријеме се провлачи прича о приватизацији Луке Котор – јединог преосталог јаког и моћног привредног субјекта у нашој општини који је свих ових година значајним средствима пунио општински буџет. Да ли смјена постојећег Управног одбора луке и доводјењем „нових људи“ за које одборници требају да гласају у четвртак 23.јула, представља почетак „краја“ и овог привредног субјекта? Продаја Луке Котор није јавни, већ очигледно приватни интерес актера из сјенке. Поново ћемо се питати чије су наше луке, наше плаже, наша обала… То су већ добрано забрањени простори „партнерских“ оф шор фирми због којих постајемо непожељни странци у својим градовима и својој држави“, казао је Мишковић

Он је казао да су са истим руководећим тимом Луке Котор, у претходном периоду стизали хвалоспјеви са свих страна о успјешности рада и сјајним пословним резултатима овог акцинарског друштва, чији је већински власник Општина Котор.

У последњих пар мјесеци нешто се промијенило јер се од одговорних људи у Општини могла чути „идеја“ о приватизацији луке са инсинуацијом лошег вођења компаније. У међувремену, лука биљежи позитивне пословне резултате и за 2014. годину има добит од 724.990 еура, од којих Општина има право и на дивиденду.

„Да није разлог „лош менаџмент“ луке види се и по томе што је добијена златна медаља за квалитет прије само пара дана. Све упућује да је разлог критикама заправо то што у Управном одбору не постоји „већина“ која би изгласала одлуку о приватизацији, па је ту већину потребно обезбједити на начин што ће се неки досадашњи чланови разријешити, а именовати нови“, казао је Мишковић.

Тако је за сједницу 23. јула одборницима дата одлука о именовању нових чланова Управног одбора луке.

„Интересантно да одборницима није дата ни одлука ни образложење за разрјешење досадашњих чланова, па се са разлогом питамо „што стоји иза ове смјене“. Имајући у виду све претходно што се дешавало око луке (неодобравање концесије,инсинуација лошег руководјења, заговарање приватизације која није наишла на очекивано одобравање и сл), са правом се питамо да ли се разријешењем досадашњих и именовањем нових чланова Управног одбора заправо добија потребна већина за приватизацију Луке Котор? Они који сједе у одборничким клупама би требало то да знају – па уколико и поред тих сазнања,у четвртак буду гласали за ову смјену, а та одлука буде кроз извјесно вријеме резултирала приватизацијом луке не могу побјећи од одговорности према свом граду и његовим грађанима“, казао је Мишковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here