Насловна Политика Мировић писао заштитнику људских права ЦГ: Ускраћено ми је право на породични...

Мировић писао заштитнику људских права ЦГ: Ускраћено ми је право на породични живот, а не престаје прогон и мог брата

Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и сумантој политици коју води (чија сам колатерална жртва) уз одобравање његових београдских пријатеља попут Бебе Поповића, сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и право на рад

9
dejan mirović, da
Дејан Мировић

Забрана уласка у Црну Гору коју је донио МУП Црне Горе у мом случају траје већ скоро пола године, без навођења било које правне цињенице као образложења (исто важи и за највећег живог српског пјесника Бећковића и угледне историчаре Раковића и Антића), саопштио је професор др Дејан Мировић.

МУП већ скоро 6 мјесеци не може да објасни како потпадам под члан 8 Закона о странцима („опасност“ за националну безбедност) иако никада нисам негирао да је Црна Гора чланица УН или позивао на насиље или рушење уставног поретка, истакао је он и додао:

Никаквог одговара нема ни од Управног суда у Подгорици иако је познати београдски адвокат Иван Нинић поднио тужбу у моје име против МУП-а ЦГ прије више од мјесец дана.

У том контексту сам се обратио прије неколико дана Заштитнику људских права Црне Горе. Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и сумантој политици коју води (чија сам колатерална жртва) уз одобравање његових београдских пријатеља попут Бебе Поповића, сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и право на рад.

Прецизније режим у Подгорици не само да прекршио у мом случају Европску конвенцију о људским правима већ и позитивне законске прописе у Црној Гори.

Слично је констатовао Заштитник и у случају мог рођеног брата (у фебруару 2018) који живи са мајком у Улицињу и кога такође дискриминише и прогони режим у Подгорици (о чијем правом лицу свједочи Душко Кнежевић већ мјесецима) иако се као и ја и он не бави активном политиком, нагласио је Мировић.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 9
  5

  Gospidine Mirovicu,svakome ko je sacuvao zdravu pamet jasno je da Vam je zabrana ulaska izdata kao poliickom omponentu.Dijelim u potpunosti Vase stavove,a posto sam doznala da Vam je Lekic ujak ,mozda Vam i pomogne..On je partiju Demos formirao pi nalogu „gospodara“.

 2. 15
  1

  Mirovicu, medaljo Obilica i Karadjordjeva zvezdo, svi casni i cestiti gradjani su uz Vas! Do konacne pobede, nema predaje! Gotov je Milo, sram li ga bilo!

  • 8
   1

   Malo ga pretera,zna se za šta se dodeljuje Karadjordjeva i Obilica medalja.Mirovic je pre za legiju časti ili mirotvornu neku pohvalu.A on ide na kadija te tuži,kadija ti sudi.Institucije Srbije su zatajile,a institucije MN su deo kosovskih,pa onda šta očekivati.Da je profesor u dilu sa Heradinajem ili Keljmendijem,vlast u MN bi ga odlikovala i postavila za konzula u Podujevu.

 3. 13
  2

  Čisti fašizam na djelu.
  Da se čovjeku koji je rodjen u Crnoj Gori ne dozvoli da obiđe najbliže.
  Ima jedna pozitivna stvar u ovome.
  Kada jednom , a uvjeren sam vrlo skoro , Djukanovic i njegove sluge i saučesnici u zločinu odu sa vlasti ( neki od njih u zatvor , neki u prinudni egzil ) , profesor Mirovic ce imati cime da se pohvali – bio je na meti jednog kriminalnog, nedemokratskog režima..
  Baš kao što je nekada progonjen Marko Miljanov …
  Pokoljenja djela sude…

 4. 0
  2

  Сви знамо да је Мило зло али ко су Нинић и Мировић? Иван Нинић је прошао обуку USAID у Америци и функционер је био код Саше Радуловића. Мировићев отац је био Титов министар који је добио станчугу у центру Београда у Косовској улици. Тешко је њима људи.

 5. 0
  0

  Крайне сожалею о тех обстоятельствах , которые сложились у Деяна
  Мировича.. нарушение черногорских и международных законов выглядит как политическое преследование.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here