Насловна Политика Мираш Дедеић ново појачање промотерима НАТО

Мираш Дедеић ново појачање промотерима НАТО

2
ПОДИЈЕЛИ

Најстарији црногорски НВО  активиста Мираш Дедеић поручује грађанима Црне Горе да свој интегративни пут у бољу будућност потврде сами избјегавајући губитништво и самоуништавајућу пропаганду, реторику и недјела „српског митрополита који је у спору и сукобу са актуелном стварношћу, историјом, напретком и самим собом“.

miras dedeic

Најистакнутија препрека европском путу у бољу будућност Црне Горе је митрополит црногорско приморски Амфилохије поручио је НАТО промотер Дедеић.

„По први пут се са високих адреса чуло како филијала српске цркве у Црној Гори без икаквих аргумената оштром пропагандно-политичком кампањом иступа против спасоносног смјера и циља црногорске државе према евроатлантским интеграцијама. Као патрон свих ретроградних снага које ометају црногорски напредак, а свјестан да се његовој деструктивној мисији ближи крах и неминовни крај он прижељкује и призива судбину да му додијели улогу жртве ради посвећења у ред српских светитеља. Светосавска црква је тај ред српским свечева стално увећавала мртвим ратним злочинцима, а сада припрема проглашење живих који крст замјењују батином, а молитву клетвом, клеветом, демагогијом и анатемом„, поручио је лидер НВО “ЦПЦ”.

Мираш Дедеић други је по реду лидер НВО ЦПЦ познате по устројству налик на цркву тако да унутар те организације Мираш Дедеић има титулу „архиепископ цетињски и митрополит црногорски, поглавар Црногорске православне цркве„.

Сједиште ове НВО и „архиепископа“ се налази на Цетињу. Дедеић је замјенио  првог поглавара „Црногорске православне цркве“, самозваног викарног епископа Антонија Абрамовића који је преминуо 1996. године.

На Цетињу, 31. октобра 1998. године, Мираш је „интронизован за митрополита“  а од недавно се прикључио дијелу цивилног сектора који промовише улазак Црне Горе у НАТО.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here