Насловна Политика Министри „слаби“ на мерцедесе

Министри „слаби“ на мерцедесе

0
ПОДИЈЕЛИ

mercedes-volan-netcarshow

Према подацима доступним на сајту Владе Црне Горе, министрима, али и њиховим сарадницима у 16 ресора, на располагању је више од 230 службених аутомобила.

Случајно или не, али по списку се да закључити да наши министри преферирају аутомобиле марке „Мерцедес„.

Подаци показују да највише аутомобила на располагању има Министарство унутрашњих послова – укупно 67, пишу Дневне новине.

За потребе кабинета министра Рашка Коњевића на располагању су три аутомобила „Мерцедес“ Е220 ЦДИ стар шест година, намијењен министру, и „Мерцедес“ Е класе, који користи државни секретар, произведен 2008. године, те „ауди А6“, стар 16 година.

Министру финансија Радоју Жугићу на располагању је модел Е350, стар шест година. И министру просвјете, Предрагу Бошковићу на располагању „Мерцедес“ Е класе, који је произведен 2008. године. Бошковићев ресор на располагању има и „Сузуки гранд витра“, стар пет година, за који се наводи да је у питању донација.

Иако је ријеч о релативно малом ресору, у возном парку Министарства културе доминирају аутомобили марке „Мерцедес“, па је тако министру Павлу Горановићу на располагању модел Е280, стар осам година, док кабинету министра припада и модел Б200, произведен 2008.

Министар економије Владимир Каварић на располагању има мерцедесов модел Е280 из 2008. „Мерцедес“ марке МЛ 350 ЦДИ на располагању је и министру за људска и мањинска права Суаду Нумановићу, који је произведен 2011. Кабинету министра Нумановића на располагању су и „Ауди А6“ ТДИ из 1999, те „алфа ромео“ произведен годину раније.

Солидним возним парком могао би да се похвали и ресор на чијем је челу Зорица Ковачевић. Њој је на располагању „Мерцедес Е280“ из 2008. Тај ресор у свом возном парку посједује и „Реноове“ моделе „Колеос““меган“ и „Клио“, као и „Опел зафира“ из 2005, односно „Киа спортаге“, произведена прошле године.

Министарка науке Сања Влаховић вози се „Мерцедесом Е220“, а њеном ресору на располагању је и „цитроен пикасо“.

Министарство здравља располаже са 22 аутомобила, а за потребе недавно именованог министра Будимира Шегрта резервисана су „Мерцедес“ Е класе стар седам година, као и „тојота рав4“ произведена 2006.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here