Насловна Друштво Министарство одбране Србије: ФХП нарушава углед Србије и њене војске

Министарство одбране Србије: ФХП нарушава углед Србије и њене војске

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство одбране најоштрије осуђује данашње иступање представника Фонда за хуманитарно право на конференцији за новинаре у Медија центру. Тврдње о поседовању наводних докумената који указују на одговорност начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића за злочине почињене у селима Разала и Старо Читаково на Косову и Метохији, у априлу и мају 1999. године, када је командовао 37. моторизованом бригадом, доживљавају се као наставак очигледне оркестриране кампање против система одбране.

ljubisa dikovic

Фонд за хуманитарно право саопштио је данас како поседује документе који указују на то да је начелник Генералштаба Љубиша Диковић директно одговоран за ратне злочине. Како је саопштено на конференцији за новинаре на којој је представљен досије „Рудница„, Диковић је одговоран за злочине у селима Резала и Старо Чикатово као и за скривање тела у масовној гробници у Рашкој.

Из Министарства одбране су оценили да такви јавни иступи Фонда за хуманитарно право представљају директно нарушавање угледа Републике Србије и њене Војске. Министар одбране Братислав Гашић пружа безрезервну подршку генералу Диковићу, који већ годинама са успехом води Војску Србије.

Да се ради о смишљеним нападима утолико је јасније јер је реч о истим тврдњама које су јавности предочаване и 2011. године, када је Љубиша Диковић именован за начелника Генералштаба. Због таквих оптужби генерал Диковић је 2012. године поднео тужбу против Фонда за хуманитарно право и Наташе Кандић, а процес је у току.

Фонд за хуманитарно право поново се позива на наводна војна и полицијска документа и изјаве сведока пред Међународним кривичним трибуналом у Хагу, остајући до данас једина институција која са наведеним злочинима повезује генерала Диковића.

То уноси оправдану сумњу у стварне намере и циљ оваквих оптужби, које је Министарство одбране оштро осудило и 2011. године, а то чини и данас, у уверењу да ће јавност знати да одвоји неаргументоване оптужбе од угледа који Војска Србије ужива као институција од највишег поверења грађана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here