Насловна Друштво Министарство културе покреће поступак против Драгана Ј. Вучићевића због порнографије

Министарство културе покреће поступак против Драгана Ј. Вучићевића због порнографије

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство културе и информисања покренуће прекршајни поступак против главног и одговорног уредника дневног листа „Информер“ због објављивања порнограског садржаја. Истовремено ће бити размотрена и кривична одговорност Вучићевића.Informer1

Министарство културе и информисања у званичном саопштењу најоштрије је осудило објављивање порнографског садржаја у штампаном медију „Информер“ од 17-18. јануара 2015. године. Овај лист је на насловицама својих новина објавио фотографије на којима се наводно налази обнажена хрватска председница Колинда Грабар Китаровић.

,,У складу са својом надлежношћу, Министарство ће покренути прекршајни поступак против одговорног лица у наведеном медију. Такође, Министарство ће се обратити Вишем јавном тужилаштву ради разматрања евентуалне кривичне одговорности и подношења кривичне пријаве уколико постоје елементи кривичног дела у објављеној информацији„, наводи се у саопштењу Министарства културе.

У образложењу стоји да је објављивањем порнографског садржаја прекршен низ законских одредби новог Закона о јавном информисању и медијима који је усклађен са европским правним оквиром. Министарство подсећа да је креирањем и објављивањем овакве информације најгрубље прекршен и Кодекс новинара Србије који прописује етичке стандарде професионалног поступања новинара.

Министарство зато позива и струковна удружења и саморегулаторно тело, да у свим случајевима благовремено реагују на објављивање недозвољених медијских садржаја, и да заједно са Министарством наставе да раде на подизању квалитета садржаја и јачању професионализма у медијима.

Чињеница да је „Информер“ признао грешку морала би да буде тачка заокрета, након које ће на читавој јавној сцени коначно да престане објављивање таквих медијских садржаја .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here