Насловна Насловна Министарска вртешка у Влади Црне Горе

Министарска вртешка у Влади Црне Горе

3
ПОДИЈЕЛИ

Градоначелник Цетиња Александар Богдановић најозбиљнији је кандидат за новог министра културе. Према сазнањима „Дана“, премијер Мило Ђукановић понудио је Богдановићу да заузме министарску фотељу у ресору културе, која је упражњена од одласка Бранислава Мићуновића на функцију амбасадора Црне Горе у Београду.

vlada-crna-gora

Као кандидати за челну функцију у ресору културе у јавности су до сада помињани Павле Горановић и Јанко Љумовић. Горановић је некада био савјетник за културу премијера Мила Ђукановића, а Јанко Љумовић је директор Црногорског народног позоришта. У међувремену је дошло до преокрета, тако да се сада најозбиљније рачуна на актуелног градоначелника престонице као на будућег министра културе.

aleksandar bogdanovic

Комплетна комбинаторика везана за попуну упражњених министарских мјеста, како нам је незванично речено, требало би да буде завршена наредних дана, најкасније до четвртка, 15. јануара.

Већ је готово извјесно да ће министарску функцију у ресору здравства обављати Будимир Шегрт, садашњи извршни директор приватне болнице у Мељинама.

budimir segrt

Он ће на том. мјесту замијенитц Миодрага Радуновића, који је поднио оставку на министарску функцију након дешавања у бјелопољској болници која су кулминирала смрћу једне бебе.

Када су у питању кадровска рјешења везана за попуну упражњених министарских мјеста, засад је јавности једина непознаница ко ће бити нови министар просвјете. То мјесто је остало упражњено након избора Славољуба Стијеповића за градоначелника Подгорице након локалних избора у главном граду. У јавности је као кандидат за ту функцију помињан предсједник Управног одбора Универзитета Црне Горе Душко Бјелица. Међутим, он је раније саопштио да су информације да је кандидат за челну функцију у ресору просвјете само спекулације.

Кадровска комбинаторика у кабинету премијера Мила Ђукановића, готово извјесно, неће се завршити попуном упражњених министарских мјеста, већ се могу очекивати и промјене челника у поједним ресорима извршне власти. Ђукановић је раније поручио да већ има готова кадровска рјешења За нове министре, али да ће их саопштити тек након завршетка преговора са Социјалдемократском партијом о анексу коалиционог споразума на основу којег су формирали Владу 2012. године,

kraljicina plaza

Према најавама из владајућих партија, разговори о анексу споразума биће настављени током ове седмице. Потписивање тог документа је током прошле године више пута најављивано па одлагано.

Спор између ДПС-а и СДП-а настао је због давање у закуп Краљичине плаже арапској Ројал групи. У СДП-у сматрају да је правно немогуће регулисати дугорочни закуп Краљичине плаже купопродајним уговором, а незадовољни су и цијеном земљишта, коју је Управа за некретнине процијенила на већу суму него што је предвиђено аранжманом са Арапима. 

На инсистирање социјалдемократа, у преговорима са ДПС-ом око анекса коалиционог споразума као спорно питање наметнуто је и даље функционисање јавног сервиса Радиотелевизије Црне Горе. Према нашим сазнањима, СДП инсистира на кадровским промјенама у руководству јавног сервиса, али по том питању засад не наилазе на разумијевање већег коалиционог партнера.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Или делујеш културно па постанеш министар културе. Или је таст потегао своје везе. Или још једна потврда оне: развијаш се према (не)способностима, напредујеш према послушности.
    За новог министра просвете? Богме, председник владе је великој муци: треба наћи капацитет и калибар достојан Миговог.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here