Насловна Насловна Афера „Премијер“: Министар Лукшић обмањује јавност

Афера „Премијер“: Министар Лукшић обмањује јавност

3
ПОДИЈЕЛИ

Министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић, казао је данас, одговарајући на посланичко питање Славена Радуновића, да су „надлежне службе утврдиле да нема ни основане сумње“ да се догодио случај злостављања у хотелу „Премијер“, „а камоли да је његов актер био амерички војник што је само покушај да се осујети процес учлањења Црне Горе у НАТО.

Igor Luksic

„Чак су и инсинуације око позива са страног броја могле бити исцениране тиме да је и сам господин Радуновић могао позвати рецепцију и тиме направити непотребну фаму“, појаснио је министар, додајући да „нема отворених питања са америчким партнерима и да Црна Гора нема намјеру да кочи свој напредак у евроантлантским интеграцијама“.

Радуновић је питао зашто Влада одуговлачи са раскидом билатерарног споразума са САД, везаним за члан 98. Римског статута, којим се Црна Гора обавезује да Међународном кривичном суду неће испоручивати америчке држављане осумњичене за ратне злочине, геноцид и злочине против човјечности, када је то један од услова за затварање Поглавља 31 и када није у складу ни са заједничким ставом ЕУ о МКС-у, нити са принципима о закључивању оваквих билатералних споразума?

Slaven-Radunović-1

„Да ли се размишља и о раскиду других споразума који државу Црну Гору, њено правосуђе и све грађане доводе у понижавајући положај, посебно након афере „Хотел Премијер“, у којој је главни актер амерички војник, која је била предмет полицијске истраге и о којој су извјештавали медији?“, питао је Радуновић.

Радуновић је појаснио да је овим споразумом држава овластила америчке државне органе да буду надлежни за случајеве који се тичу њихових држављана, а да се одрекла кривичног гоњења Американаца и да су тиме држављани те земље повлашћени у односу на друге странце у Црне Горе.

Полиција демантује Лукшића

А да није баш све како министар Игор Лукшић саопштава, свједочи и укључивање Интерпола у истрагу Управа полиције која се води у овом случају. О томе је у допису Управе полиције, који је потписао директор Славко Стојановић, обавијестио  Савјет за грађанску контролу рада полиције.

У документу се наводи се да је менаџер хотела 22. априла обавијестио полицију да је анонимно мушко лице пет пута позивало на телефоне рецепције и на енглеском језику саопштило следеће: „Налазим се на четвртом спрату хотела и у мојој соби се налази дјевојка коју сам везао ланцем. Желим да ми донесете инвалидска колица, како бих дјевојку ставио у њих и избацио из собе“.

hotel premijer

Додаје се да се у једном од ових пет позива чуо и непознати женски глас, али се садржина разговора није разумјела.

У допису стоји да особље хотела није могло да обави контролу свих соба на четвртом спрату, јер у једној гост – амерички држављанин није желио да отвори врата.pismo 1

Наводи се да су потом у хотел стигли припаднициполиције и Интервентног вода након чега је извршенпретрес собе у којој се налазио амерички држављанин, према нашим сазнањима – припадник војске САД-а, али, према наводима полиције, том приликом није пронађено женско лице, ни трагови насиља!?pismo 2

Полиција је саопштила да и даље спроводи истрагу о овом случају. 

Непосредно после овог документа, предсједник Савјета за грађанску контролу рада полиције Саша Зековић је у телефонском позиву начелника Центра безбједности Подгорица Војислав Драговић, обавијештен како је полиција открила да је „анонимни позив о којем се говори у достављеној информацији обављен са броја који припада аустријском мобилном оператеру и да се наставља рад на даљој идетификацији у комуникацији са Интерполом“. 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ne ocekujte da ce Luksa padnuti na osobi sa ili bez donjeg vesa,silovana ili neisplacena,kada precutkuju sve druge stvari koje su nam se desile,a nije ih malo za vrijeme bombardovanja,meni ovo licn na onog kada je jeo ono sto se ne jede pa mu se smucilo kada je naisao na dlaku u tanjiru

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here