Насловна Политика Министар БиХ: Ускоро познати сви нападачи на Вучића у Сребреници

Министар БиХ: Ускоро познати сви нападачи на Вучића у Сребреници

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић изјавио је данас да је завршен део истраге о недавном нападу на премијера Србије у Сребреници и поручио да ће наредних дана бити идентификоване све особе које су учествовале у нападу.

vucic

Мектић је информације о току истраге босанскохерцеговачке полиције пренео српском министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу с којим се састао у Тивту, у Црној Гори.

Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије, Стефановић је истакао да је неопходно да полиција приведе све особе које су напале српског премијера, али и могуће организаторе и инспираторе тог догађаја.

Министри Стефановић и Мектић разговарали су у Тивту и о унапређењу сарадње полиција Србије и БиХ у области борбе против организованог криминала и корупције, јер је то, како су нагласили, веома важно за обе државе.

На састанку су се сагласили да је размена информација двеју полиција на високом нивоу, посебно када је реч о борби против трговине наркотицима, трговине људима, али и другим видовима криминала. Константовано је и да се постојећа сарадња у тој области може и додатно унапредити.

Српски министар полиције и босански министар безбедности разговарали су и о важности заједничке борбе против тероризма, посебно након напада у Зворнику и Куманову. Истакнута је неопходност ближе сарадње држава у региону, како би се заједнички супротставили овој озбиљној претњи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here