Насловна Мозаик Мима Караџић напушта позориште

Мима Караџић напушта позориште

2
ПОДИЈЕЛИ

mima karadzic

Мима Караџић заувек напушта позориште. Славни глумац сутра увече у Атељеу 212 прави опроштајно вече и опрашта се од позоришта у којем је стални члан од 1986. године.

Тачно је да завршавам с позориштем, дођите па ћете чути разлоге – потврдио је Караџић.

Како „Блиц“ сазнаје, Мима се већ неко време жали пријатељима да је култура у Србији потпуно срозана и са сетом помиње прошло време када је бити глумац у позоришту имало тежину и представљало част, тако да су пријатељи очекивали овај његов потез.

И почетком 90-их година, када је ситуација у култури била слична овој данас, Мима се повукао из позоришта. Тада је причао да није могао да види себе у комадима Биљане Србљановић и већине аутора представа у тадашњем Атељеу 212.

Наредних десет година Мима је далеко од позоришних дасака снимао филмове и серије, постао успешан продуцент и стигао да отвори и затвори чак осам кафана! Угоститељство је после глуме његова велика љубав, а добра вина у друштву лепих жена највећа страст.

Мима се позоришту и Атељеу вратио 2000. године хит представом „Ратна кухиња“, издржао је још 13 година и решио да се повуче из позоришта трајно.

Улоге

Остаће упамћене његове улоге у представама: „Живот и прикљученија војника Ивана Чонкина“, „Заклети спасилац дављеника“, „Свети Георгије убива аждаху“…

М(ј)ешовити брак

Пре серије, „М(ј)ешовити брак“ је по режији Милана Караџића био позоришна представа. Серија је умногоме помогла Мимину каријеру, али и лансирала бројне младе глумце.

Будва на пјену од мора

И даље актуелна серија „Будва на пјену од мора“ право је Мимино чедо. Игра главну улога, а и продуцент је серије.

Серије

Најзначајније улоге у серијама Мима је остварио у „Волим и ја неранџе… но трпим“, „Бољи живот“, Породично благо“, „Полицајац с Петловог брда“ и другим.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here