Насловна Политика Миловој породици богатство – Црној Гори дужничко ропство

Миловој породици богатство – Црној Гори дужничко ропство

4
ПОДИЈЕЛИ

У последњих седам-осам година јавни дуг Црне Горе енормно је увећан, док је за то вријеме држава огроман дио своје имовине распродала и опет није успјела да санира јавне финансије. Одговорност мора да сноси врх режима, каже за „Новости“ Милутин Ђукановић, функционер Нове српске демократије.

Јавни дуг Црне Горе премашио хе 2,3 милијарде евра, што је 65,69 одсто БДП.

Док се чека почетак „посла вијека“, изградња ауто-пута Бар – Бољаре (прва деоница од Смоковца до Матешева), Влада је увела нове дажбине не би ли одржала јавне финансије.

Milutin Djukanovic 603Из опозиције поручују да држава годинама клизи ка банкроту, јер „авантура са кинеским кредитом у америчким доларима води земљу ка економском суноврату“.

Црна Гора је ушла у дужничко ропство са јавним дугом, који вртоглаво расте, док је огроман дио друштвене имовине као и природног богатства продат или уништен пљачкашким приватизацијама. Све то је за последицу имало отпуштање великог броја производних радника и „убијање“ реалне економије. Од обнове независности, Црну Гору су заробиле интересне групе ДПС и њен предсједник Мило Ђукановић“, казао је Милутин Ђукановић.

Јанко Вучинић, лидер Радничке партије, оцијенио је да су лидери бивше владајуће коалиције ДПС и СДП још у дилеми, који су узроци довели до катастрофалног стања и поразне социоекономске слике друштва.

Janko VucinicЈа бих рекао да се не зна чега је свих минулих година било више, незнања или корупције. Док је већи коалициони партнер пунио врећу, мањи је држао и помагао већем да је пуни“, казао је Вучинић.

Од стицања независности, јавни дуг Црне Горе је са 1,6 милијарди евра, у 2006., деценију касније порастао за више од 700 милиона евра.

Тако је Црна Гора из групе ниско задужених земаља, за релативно кратко вријеме стекла статус високо задужене.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pored Milove pravde postoji i ona druga – viša pravda. I ovdje nije problem on nego oni što za njim idu.Zar je moguć toliki broj mazohista! Iz čega sadista crpi svoju snagu?

 2. 0
  0

  Milo nije krao… Da je krao išta ne bi bio premijer više…. Alo bre ljudi stvorio nam je državu…. napravio od CG zemlju za kojom nam svi zavide… uveo je u mir…. ŽIVIO MILO ĐUKANOVIĆ e VIVA DPS….

 3. 0
  0

  Zašto Janko Vučinić ne širi svoju partiju nego je sputava u lokalizmu?Ideja njegove partije bi danas rtebala imati ogroman broj sljedbenika,ako smo još i malo normalni.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here