Насловна Мозаик Милорад Мажић је најбољи судија на свету!

Милорад Мажић је најбољи судија на свету!

0
ПОДИЈЕЛИ

Милорад Мажић тренутно важи за најбољег судију на свету, према статистичким подацима специјализованог сајта „Wоrld referee“. Мажић је већ дуги низ година без премца најбољи српски судија, а у последње време је почео да добија заслужене похвале на међународном нивоу – делио је правду на утакмицама Лиге шампиона, Лиге Европе и квалификација за светска и европска првенства, али и на највећим турнирима на планети.

Круна каријере за сада му је био Суперкуп Европе 2016. године између Реал Мадрида и Севиље, као и финале овогодишњег Купа конфедерација.

Сајт „Wоrld referee“ се бави анализом бројних статистичких података, на основу којих се додељују бодови, а арбитар из Врбаса ове сезоне заузима трећу позицију иза Словенца Славка Винчића и Феликса Бриха из Немачке. Међутим, када се у обзир узме последњих 10 година и упореди са учинком осталих његових колега, Мажић чврсто држи прво место испред звучних имена – Џунејта Чакира Хауарда Веба. Листа се аутоматски ажурира на основу добрих одлука, контроле игре, грешака, жутих картона, предности, пенала…

После њих следе Бјерн Кујперс и Феликс Брих, док првих 10 комплетирају Виктор Касаи, Равшан Ирматов, Франк де Блекере, Педро Проенса и Хорхе Ларионда.

Осим тога, Милорад дели и прво место са Бибијаном Штајнхаус за највишу добијену оцену за једну одсуђену утакмицу – за дуел Мађарске и Белгије у осмини финала Европског првенства 2016. године, коју су ‘Ђаволи’ добили са великих 4:0, његово суђење оцењено је оценом 9,9 од максималних 10 бодова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here