Насловна Насловна Радуновић: Мило и Тачи због НАТО-а договорили „сукоб“ о граници

Радуновић: Мило и Тачи због НАТО-а договорили „сукоб“ о граници

5
ПОДИЈЕЛИ

Slaven-Radunović-1

Резолуција косовског парламента којом се тражи дио црногорске територије договорена је између Хашима Тачија и Мила Ђукановића како би се показало да Црна Гора мора да уђе у НАТО.

То је саопштио посланик Демократског фронта Славен Радуновић на заједничкој сједници одбора за европске интеграције и одбора за међународне односе и исељенике.

milo i tači

Сматрам да се ради о „дуплом пасу“ између Тачија и Ђукановића и унапријед договореном потезу. Циљ је да се грађани Црне Горе покушају додатно убиједити о неопходности НАТО интеграција. Покушава се представити да у задњих пет-шест мјесеци сви желе да отму понешто Црној Гори, и да нам нема спаса уколико не уђемо у НАТО“, упозорио је Радуновић.

Министар спољних послова Игор Лукшић је пред члановима два одбора потврдио да се са Приштином преговара о питању границе. Нагласио је да ће се границе између држава одређивати на основу катастарских доказа, а не резолуцијама.

Milo Djukanovic-Hasim Taci

„Нема ту неког великог спора. Увјерен сам да ће и у овом случају, као и по питању Суторине, експертски заснован рад помоћи да се дође до апсолутно неспорне демаркације границе између Црне Горе и Косова“, казао је шеф дипломатије.

Додао је да је истраживање показало и да Демос има 16 одсто подршке, Фронт пет, Грађански покрет УРА шест, Демократска Црна Гора 11, а ДПС 42. Реаговао је Радуновић примједбом да Лукшић покушава да представи као егзактне податке који то нијесу.

Те податке сматрам неистинитим“, нагласио је он, оцјењујући Лукшићев иступ као провокацију и „уличарски манир“.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Radunovic kad nesto kaze, on to kaze kratko ali glupo!

    Gidra Bojanic-,,Lude godine,,!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here