Насловна Политика Мило преузео власт, преузима и ДПС: Ускоро чистка Душкових кадрова

Мило преузео власт, преузима и ДПС: Ускоро чистка Душкових кадрова

4
ПОДИЈЕЛИ

Резултати јуче одржаних предсједничких избора, показали су, оно што се и прије тога знало, да је, Мило Ђукановић одлучио да својом кандидатором и побједом, врати сву моћ у своје руке, преноси Борба.

Неспорно је да је од референдума до данас изгубио преко 50.000 бирача, али ни то га није омело да издејствује још једну побједу. Оно што прво пада у очи јесу двије ствари. За више од 10 процената је остварио слабији резултат у Мојковцу, гдје је његова партија недавно на локалним изборима направила најбољи резултат у историји. И друга важна ствар, управо премијер Душко Марковић, који је из Мојковца, синоћ није био уз Ђукановића, на прослави побједе. То се дешава по први пут у последње двије деценије! Такође, нико од министра из Владе премијера Марковића (осим Предрага Бошковића) није био на бини са Ђукановићем. Чак није било ни Мевлудина Нухоџића, који је сматран за Ђукановићевог војника.

Порука, која је, очигледно послата са намјером, јавности. Ђукановић се враћа на велику сцену, на којој нема мјеста за два играча. Марковић је сада свјестан да се центар моћи, који је дијелом био под његовом контролом, сада поново враћа под Ђукановићеву шапу.

И полако, али сигурно, Ђукановић у наредном периоду, планира, оно што Марковић није имао храбрости да уради за ове двије године. Да очисти све око себе и инсталира своје кадрове и покуша да преузме комплетну власт у ДПС-у и држави.

Јер, јасно је. Ђукановић вјерује само једном човјеку. Себи.

Ђукановић ће зато ускоро, након локалних избора, гдје ће он састављати листу и бирати носиоца, кренути у провјетравање ДПС-а, а на тапету, сви ћемо то убрзо видјети, наћи ће се и сам премијер.

Према неким спекулацијама, замјеник му је већ спремљен. А он се налази синоћ у Ђукановићевој непосредној близини. Ко зна да чита између редова, схватио је Ђукановићеву поруку и Марковићев недолазак.

Извор: Борба

4 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Neko ce nekoga likvidirati a za to optuziti ruse.Ako se Milas namjestio za presjednika protiv volje amera ,gotova mu je guska.Ako se odluce za njega uprkos svemu , radijator ide u zaborav,a mozfa i u zatvor.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here