Насловна Насловна „Мило лопове!“ у Европском парламенту (ВИДЕО)

„Мило лопове!“ у Европском парламенту (ВИДЕО)

21
ПОДИЈЕЛИ

На јучерашњој мировној конференцији „Алтернатива постоји – не у НАТО“ одржаној у Бриселу, у Европском парламенту је говорио и главни уредник нашег портала Гојко Раичевић.

„Долазим из Црне Горе, мале државе на Балкану – мале по величини али са великим проблемима када је у питању слобода, владавина права и ниво демократије“, казао је Раичевић.

Објашњавајући из какве државе долази Раичевић је нагласио да је Црна Гора држава којом више од четврт вијека влада исти режим, иста партија и исти човјек:

„Зовемо га ‘Мило лопове’ – мелодично је, вјежбаћемо касније“, казао је Раичевић држећи у рукама транспарент на којем је писала управо таква порука.

Раичевић је упознао присутне са тим ко је Мило Ђукановић, наводећи да је он бивши комуниста, лојалан Јосипу Брозу – доживотном предсједнику Југославије, који појавом Слободана Милошевића на политичку сцену мијења рухо и од комунисте постаје националиста ратнички расположен. Раичевић је нагласио и да је Ђукановић раних ’90-тих био активан учесник ратних дешавања у Хрватској и Босни И Херцеговини.

protest anti nato pg

„Како су се балкански ратови приводили крају премијер узима још један посао и постаје шеф међународне криминалне организације за шверц цигарета. Бројни судски процеси у Италији, Швајцарској и Њемачкој приморавају га да се одлучи да ли да постане извођач радова за прљаве послове моћника са Запада или да изгуби слободу и криминалом стечено богатство.

Јасно, избор је био лак и одлучио се за партнерство са корумпираним западним политичарима, да служи њиховим интересима а не интересима његове земље и његовог народа“, истакао је Раичевић.

Он је оптужио Међународну заједницу да још увијек жмури када су у питању његова криминална дјела, криминалне активности његове породице, партијских пријатеља и политичког круга око њега, корумпираних дипломата из свијета као и из овог града (Брисела).

„Док год Ђукановић разумије кад му његови господари из Брисела и Вашинтона командују: ‘дођи овамо!’, ‘сједи!’, ‘устани!’, он ће бити на власти“, нагласио је Гојко Раичевић.

Раичевић је навео да су задаци које је тај исти Запад давао Ђукановићу да спроведе долазили следећим редоследом:

„прво је требао да разбије државну заједницу Србије и Црне Горе, након тога да призна лажну државу Косово на окупираној територији Србије, уведе санкције вјековној заштитници Русији – која је једина велика сила која кроз историју није показала непријатељски став према Црној Гори.

Ђукановић је све то извршио и остао је само један велики задатак који спроводи пуних десет година и бојим се, који је довео у завршну фазу“, нагласио је Раичевић. То је улазак Црне Горе у НАТО војну алијансу.

Gojko u Briselu

„Више нико није наиван. НАТО је опколио Русију не зато што они Русију воле или желе да буду у њеној непосредној близини. Они стоје на границама Русије из истог разлога због којег је некада на њеној граници стајао Хитлер. Они који разумију тренутне геополитичке процесе и који нису прескочили важне лекције из историје у основној школи, они знају да ће ови нео-Нацисти завршити једнако као и њихови претходници који су марширали на Русију“, казао је Раичевић.

Он је у Европском парламенту нагласио да је став који заступа већина грађана Црне Горе да она не треба да постане чланица НАТО алијансе и да је то питање поштења и достојанства.

„Часна особа не би никада могла да пожели да буде дио те криминалне групе“, истакао је Раичевић.

Раичевић је апеловао на учеснике да у својим националним парламентима учине колико могу да се заустави ратификација којом би Црна Гора постала НАТО чланица.

Конференција је одржана у организацији европске парламентарне групе GUE/NGL (Уједињена европска љевица/Зелена нордијска љевица) коју чине 52 члана из 19 различитих политичких организација и 14 земаља чланица, а који се залажу за другачију Европу, Европу која поштује и чува различитост идентитета, који се боре за боље запослење, социјалну сигурност као и боље образовање.

Раичевић је пожелио да ова конференција буде почетак пријатељства и нагласио:

„Следећа битка – је битка за Црну Гору!“

21 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svaka čast brate Gojko,treba svuda i na svakom mjestu svjedočiti i riječima ali prije svega djelima istinu,i bez straha kao što ti radiš! Hvala ti i neka te Gospod čuva!

 2. 0
  0

  BRAVO BRATE GOJKO,TAKO SE ČINI I BESJEDI,DOK JE TAKVIH CRNOGORACA ŽIVJEĆE PRAVA CRNA GORA.ŽIVJEĆE ONO NA ČEMU SMO IZGRADILI IME I DOM,ŽIVJEĆE ČAST,POŠTENJE I HRABROST,ŽIVJEĆE ČOJSTVO CRNOGORSKO.NEKA TE BOG ČUVA I SREĆA PRATI.DOĆIĆE DANI SLOBODE,SLOBODA ALI NIŠTA!!!

 3. POGLEDAJTE CRNOGORCI ŠTA JEDNO PLEME IZRODI :VITEZA GOJKA I LJUDSKU LJŠTURU I NESOJA dARKA!!!
  0
  0

  POGLEDAJTE CRNOGORCI ŠTA JEDNO PLEME IZRODI .NA JEDNOJ STRANI POJAM SVEGA ČOVJEČNOG U NAJTEŽEM TRENUTKU CRNE GORE A TO JE GOJKO RAIČEVIĆ .NA DRUGOJ STRANI POJAM SVEGA NELJUDKOG I NESOJSKOG pAJOVIĆ dARKO (namjerno pišem ime i prezime ovoga nesoja malim slovima,kada bi mogao napisao bih još manjim ,jer taj lik uopšte kao čovjek nepostoji,postoji neka kvazi čovječija ljuštura u kojem obitava smrad,prevara ,laž i vječno proklestvo dolazećih rodova)HVALA TI CRMNICO ZA VITEZA GOJKA RAIČEVIĆA ,A ŠTA DA KAŽEM ZA OVOGA NESOJA KOGA IZRODI ,UMJESTO SVIH NAS NAŠ VELIKI VLADIKA JE KLIKOVAO:“IZDADE NAS PLAHI I LAKOMI MLIJEKO IH SPSKO OGUBALO“

 4. 0
  0

  Istina sa lakocom iznosi ostre stavove i činjenice koje bas i ne čujemo svakodnevno, sve prosto ali sto ćute oni botovi srpskog junaka i vojvode Erakovica ili hvalu cuvaju samo za vojvodu erka. Neću vise pisati dok se ne jave botovi vojvode Erka ili on lično

 5. 0
  0

  E, to je demokratija, i sloboda, kad osvjedoceni fasista, ksenofob i homofob, sve u jednom, dobije mogucnost da govori u instituciji na teritorije drzave koja je sjediste EU i NATO administracije.

 6. 0
  0

  Умјесто „добар дан“ треба да се поздрављамо са „Мило лопове“ јер је то права слика тренутног стања у овој државоликој творевини.

 7. 0
  0

  Nazalost taj evropski parlament je jedan obican djecji vrtic gdje neonacisticki vladari salju neposlusne politicare da se igraju demokratije .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here