Насловна Насловна Мило бјежи од суда као ђаво од крста

Мило бјежи од суда као ђаво од крста

1
ПОДИЈЕЛИ

Бившег премијера Мила Ђукановића подгорички Основни суд потражиће на кућној адреси, пошто му већ више од годину дана нијесу успјели уручити позив за суђење преко црногорске Владе, док је био шеф те институције.

За 7. фебруар одложено је суђење Луки Вукојевићу, оптуженом за угрожавање сигурности Ђукановићу.

Овог пута судија Ненад Вујановић рекао је да је архивар Владе одбио да прими судски позив, те да ће за сљедећи претрес преко МУП-а затражити адресу пребивалишта доскорашњег  премијера.

Судија је још 12. октобра прошле године одлучио  да се 30. новембра исте године саслуша бивши шеф Владе, како би се изјаснио да ли се осјећао угрожено, али се он није појавио ни на једном заказаном претресу од тада.

Остало је нејасно и како је тужилаштво уопште подигло оптужни предлог против Вукојевића, а да претходно није саслушало премијера и питало га да ли је осјећао страх, што је основни предуслов за постојање овог кривичног дјела.
Вукојевић је у одбрани тврдио да је коментар на порталу Вијести, због којег је оптужен, заправо цитат из америчке серије Кућа од карата и да није имао намјеру да пријети било коме.

Њему се суди због коментара на текст „Порука буржујима: Опљачкали сте нас, али нас нећете тлачити“, у којем је навео „Жртвоваћу се. За нацију… Знаћете ме по имену и презимену. Убићу премијера. Тако ће окончати мој живот, али и 20 година робије. Барем нешто да урадим за своју дјецу када избори не помажу”.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Криминалцу Вучићу сам нешто поручио али који суд ? Хала Пинки је била место рекетирања Вучића и његова власт пада и због помене таквих ствари, оде на сметлиште историје – тако и тај неМило…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here