Насловна Друштво Миљанић: Суд пресуђује, држава и грађани оштећени, а одговорних нема

Миљанић: Суд пресуђује, држава и грађани оштећени, а одговорних нема

0
ПОДИЈЕЛИ

Досадашња, веома разграната искуства пражњења буџета, односно одливања новца пореских обвезника Црне Горе у џепове привилегованих субјеката, попут вишемилионских гаранција којима је ова власт чашћавала заслужне клијенте, а све без судског епилога, у посљедње вријеме је обогаћена успоном нове праксе, наводи у свом саопштењу посланик Демоса Зоран Миљанић.

zoran miljanic

Миљанић сматра да су те пресуде, „за разлику од ранијих модела класичне пљачке државе, начин да се кроз такозвани легални оквир, односно замаскираним судским одлукама, додатно напуне џепови ‘заслужних’ појединаца кроз сумњиве трансакције у наводно правном заплету“.

Као примјер за овакве неодговорне поступке више политичко правних актера су одлуке о исплати седам милиона еура бизнисмену Ацу Ђукановићу, брату премијера Мила Ђукановића.  У конкретном случају, ниједно надлежно државно тужилаштво чак и не занима ко је одговоран за овакав штетни уговор и режирану ситуацију којим су грађани Црне Горе оштећени за високи износ“, казао је Миљанић.

Са тим износом,  додао је он, могло је да се направи неколико школа, вртића или здравствених установа.

Формула је већ уиграна – суд пресуђује, држава и грађани оштећени, а одговорних нема„, истиче Миљанић.

Он је подсјетио и на пресуду којом се из буџета Црне Горе исплаћује 80.000 евра бившем директору јавног сервиса Бранку Војичићу.

„Умјесто да се тужилаштво позабави пословањем јавног сервиса у том периоду, првог човјека награђују са 80.000 еура – новца осиромашених грађана Црне Горе. Јавност је могла сазнати и да је 80.000 еура сума која до краја не задовољава апетите добитника који, по свему судећи, сматра да његово одано  служење полугама власти и професионално срозавање телевизије заслужује веће новчане компензације. Све ово нам указује да смо свједоци увођења нове праксе девастирања буџета Црне Горе, са лоше одглумљеним такозваним легалистичким путем,  преко намјерно ствараних правних ситуација и судских пресуда, а с истим пљачкашким циљем – да се се појединцима блиским власти пуне џепови на рачун грађана Црне Горе„, закључује у саопштењу Миљанић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here