Насловна Политика Миљанић: Ништа од реформи у АНБ-у

Миљанић: Ништа од реформи у АНБ-у

0
ПОДИЈЕЛИ

Реформе у Агенцији за националну безбједност (АНБ), неће бити, јер се на најодговорније мјесто поставља стари кадар, оцијенио је независни посланик, Зоран Миљанић,

zoran miljanic

Он је, коментаришући предлог Владе да досадашњи вршилац дужности директора АНБ-а, Дејан Перуничић, буде именован за првог човјека те службе, казао да је АНБ био и остао политичка полиција владајуће партије, односно Демократске партије социјалиста (ДПС).

„Умјесто да се бави оним што јој је уставна обавеза, чување уставног поретка, економска безбједност, сигурност и безбједност грађана, она се у континуитету више бави политичким опонентима“, казао је Миљанић агенцији Мина, наводећи да га не изненађује именовање Перуничића за директора АНБ-а

Он је подсјетио да је Перуничић пензионисан прије извјесног времена, па је онда враћен да би био в.д. директора и сад је званично предложен за директора АНБ.

„То каже да, и поред тога што западни партнери инсистирају на свеукупним реформама у АНБ-у, од тога неће бити ништа, јер се на најодговорније мјесто поставља стари кадар“.

„Односно, знајући да је претходно покривао позицију шефа технике у служби државне безбједности, а касније и у Агенцији, да се ради о једном чувару тајни Ђукановићевог режима“, навео је Миљанић, оцијенивши да је то суштина Перуничићевог постављења.

Он је казао да не зна како ће Влада Црне Горе бранити чињеницу да је 80-ак службеника АНБ-а “брже боље” пензионисано, додајући да се за неке још не зна статус, јесу ли пензионисани или нису.

„Видимо сада да Влада демантује саму себе, значи није био циљ подмлађивање службе и њена реформа, него је помаћи неподобне и поставити подобне“, рекао је Миљанић.

Према његовим ријечима, грађани Црне Горе ће, нажалост, од таквог рјешења имати штету, јер смо свједоци свакодневних експлозија, врло честих убистава, економске похаре Црне Горе и свега онога чиме би та служба, као једна од основних полуга сектора безбједности, требало да се бави.

„Вјероватно ћемо имати континуитет бављења политиком, односно покушај обезбјеђивања преко ове службе ДПС-у још једног мандата на наредним изборима“, закључио је Миљанић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here