Насловна Друштво Милић пита Владу: Да ли је Монтенегробонус подмирио обавезе за струју за...

Милић пита Владу: Да ли је Монтенегробонус подмирио обавезе за струју за КАП?

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Социјалистичке народне партије и посланик у парламенту Срђан Милић упутио је данас Влади Црне Горе, у складу са пословником Скупштине, питање да ли је та грана власти било шта урадила што је у њеној надлежности да обезбиједи враћање функционисања и пословања Електопривреде Црне Горе у легалне, законом ове државе омеђене, токове.

srdjan-milic

„С обзиром да ЕПЦГ има одложене пореске обавезе које су само у 2014. години повећане за шест милиона еура, да ли је за ово предузеће Влада Црне Горе доносила било коју одлуку у том погледу и да ли је исто уживало овакве повластице и у 2015. години“, наводи се у питању Милића.

Лидер СНП-а је питао Владу да ли има сазнање да ли је и на који начин Монтенегробонус, фирма која је у потпуности у државном власништву, подмирила обавезе према ЕПЦГ за испоручену електричну енергију за потребе Комбината алуминијума Подгорица.

„Повод за ова питања јесте чињеница да Електропривреда Црне Горе и поред прописане обавезе и захтјева Регулаторне агенције за енергетику да уради студију смањивања губитака исту још увијек није завршила. Такође, ЕПЦГ и Црногорски електропреносни систем нијесу извршили законску обавезу разграничење власништва у објектима, иако су те активности започеле формирање заједничког тима“, образложио је Милић.

Додаје да је ЕПЦГ за 2014. годину саставила финансијске исказе као јединствено правно лице упркос чињеници да има три функционалне цјелине – ФЦ производња, ФЦ, дистрибицијаи ФЦ снабдијевање, што није у складу са позитивним законским прописима Црне Горе.

„Указујем да Комбинат алуминијума Подгорица у 2014 годину  није директно снабдијеван од стране ЕПЦГ већ од Монтегробонуса, фирме која је у потпуности у државном власништву, и да је бруто фактурисана реализација (са ПДВ), износила 32.697.914 еура, а код Регуларорне агенције за енергетику не постоји податак да ли је овај субјекат уопште платио поменути износ“, нагласио је Милић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here