Насловна Политика Милић опет преговара са Крушом

Милић опет преговара са Крушом

1
ПОДИЈЕЛИ

Преговори представника Удружења грађана “Избор” и лидера СНП-a Срђана Милића о формирању власти у Херцег Новом биће настављени данас.

milic

Први човјек “Избора” Душан Радовић Крушо о будућој власти не жели да разговара са представницима локалних партија, већ само са њиховим челницима на државном нивоу.

Преговори су почели 24. децембра прошле године са Милићем, након чега је Радовић изразио очекивање да ће добити подршку за мањинску власт његове коалиције.

Радовић је прије три дана изјавио да „СНП хоће да понуди мањинску подршку, а не контролишу ни своју партију”.

Према незваничним информацијама “Вијести” ниједан од одборника херце гновског СНП не подржава Милића, нити их је он обав јестио о чему је разговарао са Радовићем.

“Избор” је преговарао и са делегацијом ДПС на челу са потпредсједником Светоза рем Маровићем, након чега је Маровић казао да је постигнут високи степен са гласности.

Радовић је тада казао да су окосница преговора са ДПС-ом биле статус и проблеми Института Игало, Бродоградилишта Бијела, “Вектра Бока”.

За 12. јануар заказана је конститутивна сједница СО Херцег Нови на којој би требало да буду верификовани мандати одборника и изабран предсједник(ца) локалног парламента.

Прије тога, представници “Избора” ће се највјероватније још једном састати и са преговарачким тимом ДПС-а.

Носилац листе ДПС-а Слободан Радовић Крушо очекује да се са „Избором” постигне договор о заједничкој власти. На изборима 14. децембра прошле године ниједна партија није добила апсолутну подршку. “Избор” са девет мандата држи кључеве будуће градске власти, ДПС је освојио 13 мандата, а Коалиција СНП ПзП -Нова – НС осам одборника. По два мандата у Скупштини која ће имати 34 одборника, освојили су СДП и Удружење грађана Новска листа

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    A kadlice samo sa Jabukom da krene da pro- govara..? 🙂

    pa onda jopen sa- Kruskom, pa sa Dunjom njegovom mu.

    te ce ond aprije svrshit pregovore sa sve dostinu- vocnih pregovaracha.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here