Насловна Насловна Милић: На изборе у Никшићу са једном листом

Милић: На изборе у Никшићу са једном листом

6
ПОДИЈЕЛИ

Опозиционе партије на локалне изборе у Никшићу треба да изађу са једном изборном листом. То је за Дан саопштио лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић.

“Треба да се изађе са једном листом. Такав наступ опозиције у Никшићу обезбјеђује да се побиједи Демократска партија социјалиста. Наравно, постоје и други модели, али једна листа досадашње опозиције представља оптималан облик одговора на досадашњу нелегитимну власт ДПС-а, и дијелом неких других странака”, сматра Милић.

Јединствену листу опозиције за локалне изборе у Никшићу, како је додао, треба да чине најбољи, које свака од досадашњих опозиционих партија може дати.

“Први на листи, ко год да буде, имаће част да је предводи”, наглашава предсједник СНП-а одговарајући на питање да ли је за СНП прихватљиво да носилац јединствене опозиционе листе буде нестраначка личност.

Коментаришући предлог Демократског фронта, који, између осталог, подразумијева формирање прелазне владе на нивоу коминистара, поручио је да је за Социјалистичку народну партију прихватљив сваки предлог који ће обезбиједити фер и слободне изборе.

“У ситуацији тешке политичке кризе која се свакодневно додатно продубљује, приоритет је стварање услова за озбиљна и одговорна рјешења којима ће се демократским путем изаћи из хроничног стања државног удара. Подсјећам да је један од основних захтјева читаве опозиције ка остварењу тог циља понављање парламентарних избора. Црна Гора не може себи дозволити луксуз да те изборе припремају и организују познати актери бројних афера”, казао је Милић.

Како наглашава, наравно да таквим појединцима и групама није мјесто у било којој коминистарској влади.

“Управо зато је потребна прелазна влада. За нас је прихватљив сваки предлог којим ће се обезбиједити спровођење слободних и фер избора. Наглашавам, такође, да је синхронизовано дјеловање опозиције од посебног значаја у читавом настојању да се Црна Гора заустави са пута нестабилности у који је води актуелна власт и врати на колосјек, прије свега, економског, али и свеобухватног опоравка”, закључио је Милић.

Треће гласање у четири године

Локални избори у Никшићу биће одржани у фебруару или марту на редне године.Претходно гласање за одборнике у никшићком пар ламенту одржано је 9. марта 2013. године.

На тим изборима побиједила је Демократска партија соци јалиста након што је издејствовала скраћење мандата локалном пар ламенту.

За предсједника општине тада је изабран Веселин Грбовић Тим локалним изборима претходило је гласање за одборнике у СО Никшић, одржано 2012. године, на којем је опозиција добила већину али није успјела да договори формирање власти.
Тада је одборник Позитивне Драго Ђуровић подржао ДПС, чиме је створена нова већина и онемогућене опозиционе странке да формирају локалну власт.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    svi zajedno ce biti u Niksiću..Ali bez SNPa.Unistili ste preko sto hiljada glasova koje je SNP imao..A sad se muči s političke scene.Isti si ka darko pajovića.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here