Насловна Насловна Милачићу пресуђено због паљења НАТО заставе: Институционална превара и бламажа режима

Милачићу пресуђено због паљења НАТО заставе: Институционална превара и бламажа режима

7
ПОДИЈЕЛИ

Лидер политичке организације Отпор безнађу и оснивач Покрета за неутралност Црне Горе Марко Милачић кажњен је са 300 евра због паљења НАТО заставе, 10. априла 2017. године, испред затвора у Спужу, када је одлазио на издржавање затворске казне, јер је тим паљењем, наводно, узнемирио присутне службенике ЗИКС-а.

„Ријеч је о класичном монтираном политичком процесу у коме, прије свега, нијесам имао прилику ни да изнесем одбрану, чиме ми је одузето то Уставом загарантовано право“, изјавио је овим поводом Марко Милачић.

Он појашњава да је у исказу који је поводом овог догађаја дао инспекторима, и то док је још био у затвору, на питање која је његова адреса навео тачну адресу на којој станује. Међутим, како каже, правосудни органи, сада је јасно – потпуно смишљено, позив на суђење не шаљу на ту адресу, већ на адресу његових родитеља, гдје годинама не добија пошту и гдје не живи.

„Како сам био на путовањима прво што сам лично, на својој адреси, добио јесте пресуда“, истиче он и додаје:

„Ријеч је, дакле, о институционалној превари, очигледно са циљем да се по сваку цијену избјегне бламажа која се тиче паљења заставе, а коју режим сада доживљава као светињу која се не смије дирати. Зато је, очито, било важно пресудити без друге стране, без актера паљења заставе, без сведока одбране, без расправе, без медија, дакле без истине и аргумената. То је та њихова НАТО ‘демократија’ и ‘правда’.“

Трагикомедија о „узнемирености службеника ЗИКС-а“

Према његовим ријечима, када је у питању образложење ове незаконите пресуде коју потписује извјесни судија Милисав Николић – да су службеници ЗИКС-а били узнемирени и уплашени паљењем НАТО заставе – то је у домену трагикомедије али и велике лажи: нико од службеника који су били присутни нити једним словом, нити једним погледом, нити једним покретом није ставио до знања да су узнемирени, нити је то показао.

„За очекивати је и за обичног грађанина, а камоли државног службеника ЗИКС-а, да уколико осјети узнемиреност и страх у најмању руку упозори онога или оне који изазивају узнемиреност и страх. Или, уколико није надлежан, да позове надлежне – полицију – што се такође није догодило“, истакао је Милачић.

Како је навео, јасно је да овдје нема говора о узнемирености и страху службеника затвора, који су, нажалост, послужили као безпоговорне слуге зла, већ о узнемирености и страху њихових надређених, врха режима, који су се уплашили што им неко паљењем заставе, симболички руши кулу од пропагандне атлантистичке лажи, а која каже да је НАТО светиња која се не дира.

„Ова незаконита и монтирана, тајна пресуда – без једне стране у спору – на коју сам путем адвоката већ уложио жалбу, ништа не постиже осим њихове бламаже: показују да су немоћни и смијешни, попут кловнова у циркусу, који су спремни и да се самопонизе, да се прикажу као кукавице који се боје паљења једне крпе, само да би задовољили своје газде, у Вашингрону и Бриселу. Дух инфериорности неслободних људи је бесконачан“, закључује лидер Отпора безнађу.

 

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Narod Crne Gore nije bio za uzazak u tu zločinačku organizacIju. To je vola jedog diktatora! Ali pročiče i to maci če i on Tada neče Bit Natova! Sloboda Narodu!!!

 2. 0
  0

  Сада да се казне сви који су у нама изазвали страх и згражање од фалсификовања историје пошто су прогласили жутог орла црногорским и Црногорце несрбима…?! Дакле ко год истакне ту заставу,да га се тужи, јер криминализује истину,историју… јер ако је кажњиво спаљивати заставе окупатора кажњиво би морало бити и фалсификовање историје.

 3. 0
  0

  Ovi strazari u ZIKS toliko su osetljivi da ih je Marko uznemirio paljenjem zlikovacke zastave . Ko ce Marku platiti svakodnevno uznemiravanje i pracenje policijskih inspektora , kao sto smo i vidjeli na ovom portalu .

 4. 0
  0

  Niti je prostor ispred spuškog zatvora javno mjesto, u smislu Zakona o javnom redu i miru, niti su čuvari iz Doma građani koje ovaj zakon štiti od uznemiravanja ovakve vrste. I nije zastava, ma čija bila, obična krpa ili autoguma, kojom se mogu uznemiriti građani. Osim ako čuvari individualno ne gaje neku posebnu urođenu emociju prema zastavi NATO-a, pa se uznemiriše svi na isti način Ovo je presuda koje se ne treba plašiti zbog same kazne (to je nebitno), već zbog dna dna dostojanstva sudijske profesije, koje je spreman da dotakne neki nesrećni sudija da bi se dodvorio nalogodavcima. Još groznije je što od stotina sudija ne postoji ni jedan koji se usudio da na neki način digne glas, kako bi makar svoju savjest umirio. Katastrofa.

 5. 0
  0

  Из ове неправоснажне судске пресуде, дало би се закључити да НАТО није више војни савез (што је био од 1949. до данас), већ безазлена међународна невладина хуманитарна организација, безмало нешто као Црвени крст? Очито је, ко је до сада јавно палио „плаве заставе, са знаком у средини“, палио је, пуј-пике, нема више! Не дознасмо само, шта би са „узнемиреним“ грађанима Страхињом (nomen est omen), Драганом, Славком, Франом и Дарком? Дивим им се, како су само, онако узнемирени, смогли снаге да оду у ЦБ и тамо пријаве паљевину? Јесу ли, након узнемирења, они, тако струњени, завршили на Нервном? Да нису одатле, глуво било, пребачени у Доброту? Ко је измерио њихову „узнемиреност“, чиме и како? Шта каже доктор Митрић, хоће ли, након таквог шока, они оздравити и хоће ли икада више бити нормални? Пуно је ту недоумица… Него, питам се: Шта ако је предходно неко био узнемирен јавним качењем НАТО заставе, зато што му је НАТО 1999. године бомбама срушио кућу, ранио га, убио неког њему блиског? Хоће ли и то суд да санкционише?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here