Насловна Друштво Милачић поздравља одлуку Савјета РТЦГ

Милачић поздравља одлуку Савјета РТЦГ

0
ПОДИЈЕЛИ

Марко Милачић, кандидат за директора ТВЦГ, у саопштењу је данас поздравио одлуку Савјета РТЦГ о смјени досадашњег директора Рада Војводића.

„Као једини кандидат за директора ТВЦГ који је жалбом Савјету – због незаконито поништеног конкурса али и других лоших ствари у функционисању Јавног сервиса – тражио дисциплинско кажњавање и смјену генералног директора Рада Војводића, желим да поздравим одлуку Савјета о смјени“, поручио је Милачић.

Ријеч је о јединој могућој одлуци у тренутку након што је бивши генерални директор незаконитим поништавањем конкурса за директора ТВЦГ Јавном сервису нанио велику штету. Ријеч је о јединој могућој одлуци у тренутку, а тај тренутак траје од његовог доласка на ту позицију, када је бивши директор од Јавног сервиса направио организациони хаос и непрофесионалну институцију.

Милачић наводи да ова смјена неће значити ништа, уколико цјелокупна јавност сада дозволи да на ту позицију дође сличан или још већи послушник и непрофесионалац или неко ко ће само козметички представљати промјене. Притисак ДПС-а на Јавни сервис сада ће бити огроман, у жељи да поставе још лојалнијег човјека.  

„Уколико након Рада дође неки други Раде, пион ДПС-а, постојаће основана сумња да је и ова смјена била само игра у којој је Савјет учествовао. Зато је од смјене генералног директора важнији процес који ће услиједити. Оно што је сада важно, то је да Савјет РТЦГ замрзне све конкурсе до избора генералног директора РТЦГ, те да затим поништи незаконито расписани други конкурс за директора ТВЦГ. То је логично и праведно, али и једини очекивани слијед догађаја“, нагласио је Милачић.

Борба за „Телевизију свих“, за слободни и професионални Јавни сервис је дугорочна борба, процес, тако да је јако важно да сви сегменти друштва буду укључени, закључио је у саопштењу Марко Милачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here