Насловна Политика Милачић: Још један шамар домаћим НАТО пропагандистима

Милачић: Још један шамар домаћим НАТО пропагандистима

4
ПОДИЈЕЛИ

Најновијом изјавом француског предсједника Франсоа Оланда да се Париз залаже за привремено обустављање ширења НАТО, ударен је – након нестизања позива за црногорско чланство са јесењег самита у Велсу – још један шамар домаћим атлантистичким пропагандистима у врху режима, казао је изврши директор Покрета за неутралност Марко Милачић.

Milacic_1

Милачић наводи да не чуди Оландов став имајући у виду тренутну гео-политичку ситуацију, прије свега дешавања у Украјини.

Додаје да први човјек Француске овом изјавом показује свијест да је вашингтонски план о жестоком сукобољавању са, прије свега – Русијом, погубан по Европу.

“Оланд је казао још нешто изузетно важно, што се недовољно истиче. Рекао је да званични Париз “придаје велики значај усаглашености између дјеловања НАТО-а и стварања јединственог система одбране Европске уније“. Дакле, поменуо је, веома индикативно, грађење европског система одбране, што је већ, у западним медијима под контролом НАТО лагера, примијећено као доза одступања од “заједничке ствари”, атлантистичке цоса ностре”, рекао је је Милачић.

Милачић сматра да је та изјава, као и она о стопирању проширења НАТО савеза, и те како благотворна и добродошла у мору оних које пропагирају “заоштравање, хушкају на планетарни рат и негирају достојанство Европе”.

“Та доза испољене жеље за европским суверенитетом у односу на доносиоце одлука у Вашингтону – истина: стидљива и далеко слабијег интензитета од оне коју је демонстрирао Шарл Де Гол – ипак је веома љековита и погодује ставовима већине грађана Црне Горе, које промовише и Покрет за неутралност. Нарочито у оном дијелу у којем се залажемо за црногорску неутралност, која ће бити (за)гарантована од стране Европске уније што, као могућност, и стоји записано у кровном акту ЕУ, Лисабонском уговору, а што је познатије као ирска клаузула”, нагласио је Милачић.

Према његовим ријечима, национални координатор за НАТО Веселин Гарчевић овим поводом даје изјаву за коју, како истиче, Црном Гором већ кружи виц да је ни он сам није разумио.

“У жељи да демантују оно што се не може демантовати – јер је Оланд био више него директан – црногорски режим је преко Гарчевића послао поруку да је Оландова изјава дата “у дијелу разговора који се односио на кризу на европском тлу”, те да се тиме, наводно, не односи на нашу земљу. То, у ком дијелу разговора је изречена порука, и све да је тачно, благо речено, нема никакве везе са суштином поруке предсједника Француске. Речено је оно што је речено, а то је да Француска у овом тренутку не жели ширење НАТО савеза”, казао је Милачић.

Гарчевић, сматра он, користи класични пропагандни трик када каже да су “контактирали и један број наших партнера чије је мишљење подударно са овим“.

“На концу: да се црногорски грађани (осим што већински не подржавају НАТО интеграције), због свега наведенога, већ увелико спрдају са НАТО пропагандистима, најбоље је осликано у шали која се појавила ових дана. Наиме, када некога нема, када не долази, сада се може рећи: “Нема те ка’позива за (НАТО) чланство“”, закључио је Милачић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    A koliko su gradjani Crne dobili samara od ove vlasti i koliko se dugo ona sa nama sprda?
    Nemjerljivo je koliko su nam samopostovanja i dostojanstva uzeli.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here