Насловна Политика Микроталасни топ: Ново руско оружје обараће дронове и крстареће ракете

Микроталасни топ: Ново руско оружје обараће дронове и крстареће ракете

0
ПОДИЈЕЛИ

Руска Уједињена корпорација за производњу инструмената (ОПК) развила је „микроталасни топ“ који неутралише непријатељске авионе, беспилотне летелице и навођено оружје високе прецизности, попут крстарећих ракета и спаљује електронику беспилотних летелица.

top

Ново оружје израђен је у Московском радио-техничком институту Руске академије наука и делује у опсегу већем од 10 километара.

Конструктори тврде да топ на тој удаљености може да обори беспилотну летелицу, а чак и крстарећу ракету.

Систем се састоји од снажног релативистичког генератора и параболичне антене, система за управљање и контролу и система за пренос који су монтирани на шасији ракетног система противваздушне одбране „Бук“.

Када је постављен на специјалну платформу, „микроталасни топ“ може да осигура „кружну одбрану“ у радијусу од 360 степени.

Принцип рада најновијег оружја састоји се у неутралисању радио-електронске апаратуре нисколетећих беспилотних дроноваа и оружја високе прецизности. Ултрависока зрачења топа практично „спаљују“ електронски „мозак“ беспилотних летелица и елементе крстарећих ракета и борбених авиона у нападу.

Према тврдњама руских стручњака, по техничким карактеристикама, за ово оружје не постоје еквиваленти у свету.

Микроталасни топ за сада је приказан само војним стручњацима у затвореном делу програма војног Форума „Армија 2015“, одржаног у Подмосковљу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here