Насловна Мозаик Михајловић није више селектор Србије: Бићу тренер Сампдорије!

Михајловић није више селектор Србије: Бићу тренер Сампдорије!

0
ПОДИЈЕЛИ

sinisa mihajlovic

Фудбалска репрезентација Србије нема више селектора, пошто је Синиша Михајловић споразумно раскинуо уговор са ФСС, који је важио до краја новембра.

Као што се очекивало, Михајловић се након победе (2:0) у мечу са селекцијом појединих новинара у Ужицу опростио од клупе „орлова“.

„Претходних дана често се постављало питање у вези моје даље каријере, јер мој уговор истиче крајем месеца. Због поштовања према утакмицама са Русијом и селекцијом новинара, нисам се бавио тиме. Како је све то завршено, хтео бих да вас обавестим и разлозима којима сам се водио. После разговора са челницима ФСС и после мог дугог размишљања, одлучио сам да више нисам селектор. Због тога ми је много жао, зато што сам оформио нову генерацију и тим. Они су доказали да су препознатљиви у европском и светском фудбалу и да наша репрезентација има блиставу перспективу“, нагласио је Михајловић и додао да ће постати тренер Сампдорије.

„Прихватио сам позив Сампдорије у којој сам играо четири године. Овом приликом и због жеље да разјасним све како се дешавало, хоћу да нагласим неке ствари. Позив Сампдорије није ни мало утицао на одлазак, јер се једноставно десио, као што сам и ових 18 месеци имао позиве клубове. Одлуку сам базирао на томе што Томислав Караџић, као председник, и Зоран Лаковић, као секретар, нису могли да ми гарантују да ће и даље вршити те функције. Остао бих да су и они остали. Не знам ко ће да дође и како ће да се понаша, а они су људи којима верујем. Радити са неким људима које не знам, то за мене није јасна ствар“, истакао је Михајловић.

Српски стручњак је навео и како новац није био услов останка, као и да би једног дана могао да се врати на клупу „орлова“.

„Помиње се и новац, али он никада није био проблем. Мој уговор би био исте висине као и до сада да сам остао. Утицале су неке друге ствари. Као четврто, разговори са челницима ФСС су протицали у моралном и коректном тону. Хтео бих да им се захвалим на жељи да ми задрже, то ми као човеку много значи. Наш српски фудбал са њима има блиставију будућност и желим им да остану на својим функцијама. Хоћу да се захвалим мојим играчима, стручном штабу, новинарима и навијачима на сарадњи. Овај посао је увек на мети комплетне јавности, несугласице које су се дешавале су уобичајене. Одлазим пружене руке са свима, што оставља простор да се можда једног дана вратим и опет будем селектор. Никада се нисам покајао што сам био селектор и никада нећу. То ми је била велика жеља и изазов, то нисам никад крио“, закључио је Михајловић.

Сада већ бившем селектору питања нису могла да се постављају на конференцији за новинаре након утакмице у Ужицу пошто је саопштио своју одлуку, већ су могла само пре тога и искључиво у вези са мечом против селекције појединих новинара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here