Насловна Друштво Михајловић: Не одустајемо од имовине на Косову

Михајловић: Не одустајемо од имовине на Косову

0
ПОДИЈЕЛИ

zorana mihajlovic

  • Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да Србија никада неће одустати од свођења рачуна по питању својих објеката и ресурса на Косову и Метохији.

Обраћајући се студентима Факултета техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Михајловић је најавила да ће Електропривреда Србије покренути питање имовине, као што је то већ учинио НИС.

Михајловић је најавила да ће 10. или 12. децембра бити потписан споразум о међусобној сарадњи ЕПС и косовске компаније, као дела Бриселског споразума, преноси ТВ Мост.

  • Наш циљ да створимо једно предузеће које ће се бавити снабдевањем и дистрибуцијом електричне енергије, које ће бити довољно снажно да може да снабдева север Косова струјом, а да не зависи од тога како ће се понашати косовска електропривреда – рекла је Михајловић.

Она је додала да студенти из Косовске Митровице, као и радници Универзитета треба да буду ангажовани у јавним предузећима или институцијама које се баве енергетиком и заштитом животне средине.

  • Наше корене можемо имати, ако смо сложни и заједно. Влада је то показала и њена врата, као и врата овог Министарства су отворена да радимо и сарађујемо – рекла је Михајловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here